Eskişehir ve bölgesinde bu sezon hububat, ayçiçeği ve mısır ekimi yaparak gelir elde etmek isteyen çiftçinin tercihi yine yüksek fiyat verenler oldu. Her yıl olduğu gibi bu sezon da kapılarını Eskişehir çiftçisine açan Sınırlı Sorumlu Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANCAR-KOOP) yüksek fiyat politikasını da devam ettirdi. Eskişehir ve yöresinde mısır ve ayçiçeği üretimi arttı.

YÜKSEK FİYAT VERDİK

Eskişehir Ticaret Borsası bünyesinde olduğu gibi kooperatifinde bölgede alımlara başladığını belirten Pancar-Koop Başkanı Halil Ünal, hububatta olduğu gibi mısır ve ayçiçeği taban fiyatını yüksek tutarak çiftçiye destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Ünal “Kooperatif olarak çiftçimizin daima yanındayız. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Şeker pancarı üreticimize bu yılda tohum ve gübre desteğini sağladık. Ürününü ekimine, hasadına ve hatta teslimine kadar olan süreçte ne kolaylık sağlanıyorsa seferber ediyoruz. Mısır ve ayçiçeği teslimlerinde de yüksek fiyat vermeye devam ediyoruz” dedi. 

Eskişehir'deki etkinliğe sanatseverlerden tam not! Eskişehir'deki etkinliğe sanatseverlerden tam not!

MISIR 10 AYÇİÇEĞİ 20 LİRA

Eskişehir-Pancar Kooperatifinde alımı yapılan mısırın tonu 10 bin TL, ayçiçeğin ise 20 bin liranın üzerinde seyrettiği öğrenildi

Kaynak: Haber Merkezi