Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ile birlikte tarım işçilerinin taleplerini dinleyen OKK Kadın Meclisi üyeleri, başta kadın ve çocuklar olmak üzere tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadele edeceklerini söyledi. OKK Kadın Meclisi, tarım işçileri için “Tarım İşçileri İçin Dayanışma Zamanı” adlı kampanya başlattıklarını duyurdu. 

EĞİTİMDEN MAHRUM

Nisan ayında Eskişehir’e geldiklerini belirten tarım işçileri çocukların eğitim ve öğretimden uzak kaldıklarına dikkat çekti. Yerel yönetimin belirli aralıklarla sinek ilaçlaması yaptığını dile getiren işçiler, çocuklar için oyun alanına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Su ihtiyaçlarını kendi imkanları ile açtıkları su kuyularından gideren tarım işçileri, konteyner duş ve tuvaletlere ayrıca çöp konteynerlerine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. 

Whatsapp Image 2024 07 05 At 17.04.49 (1)

DESTEK KAMPANYASI

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, “Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadın ve çocuklar başta olmak üzere tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadele edeceğiz. Bu nedenle bir dayanışma kampanyası başlattık. ‘Tarım İşçileri için Dayanışma Zamanı’ diyerek başlattığımız bu kampanya kapsamında kadın pedi, çocuk bezi ve ıslak mendil topluyoruz. Bu kampanyaya katılmak isteyen hemşehrilerimiz, 9 Temmuz Salı gününe kadar bu malzemeleri Orta Mahallesi Çürükhoca Sokak No:22 (Arasta Çarşısı) adresinde bulunan Odunpazarı Kent Konseyi binamıza bırakabilirler” dedi. 

Kaynak: Bülten