Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, kültür ve tabiat varlıklarının korunması amacıyla başlatılan operasyon sonucunda, tarihi eser niteliğindeki birçok sikke ve obje ele geçirildi.

Operasyonun Detayları

Ekipler, tarihi eser kaçakçılığını önlemek ve bu eserlerin yasa dışı yollarla yurt dışına çıkartılmasını engellemek amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında, şüpheli bir adrese baskın düzenledi. Operasyonda, şüpheli şahıs gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Eskişehir'de polis denetiminde ruhsatsız silah ele geçirildi Eskişehir'de polis denetiminde ruhsatsız silah ele geçirildi

197 Sikke ve 24 Obje Ele Geçirildi

Yapılan aramalarda, şüpheliye ait iş yerinde tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 197 sikke ve 24 obje ele geçirildi. Bu objeler arasında heykellerin de bulunduğu öğrenildi. Ele geçirilen tarihi eserlerin koruma altına alındığı bildirildi.

Yasal İşlem Başlatıldı

Yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Yetkililer, kültürel mirasın korunmasına yönelik operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi