Okullarda artan şiddet ve eğitimcilere yönelik saldırılar iş bırakma eylemiyle protesto edildi. Eskişehir’de binlerce eğitimci sokaklara inerken, Türk Eğitim Sen Eskişehir Şubesi üyesi yüzlerce kişi de şiddete dur demek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluştu. Buluşmada eğitimcilere yönelik şiddete karşı tepki gösterilirken, bir eğitimcinin giydiği kana bulanmış önlük ise dikkat çekti.

Burada Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Kamuran Arıkan yaptığı açıklamada ilk olarak İstanbul’da okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından canice öldürüldüğünü hatırlatarak, kendisine rahmet diledi.

Eskişehirli ödüllü öğretmen 160 öğrencinin hayatına dokundu Eskişehirli ödüllü öğretmen 160 öğrencinin hayatına dokundu

Arıkan ardından okullarda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakalarının her geçen gün arttığına vurgu yaparak, ciddi bir önlem alınmamasını da eleştirdi. Arıkan, Türk Eğitim Sen olarak eğitimde şiddetin önlenmesi amacıyla kanun teklifi hazırladıklarını ve TBMM’ye ilettiklerinin de altını çizdi. Arıkan ayrıca eğitimde şiddet yasasının çıkarılmasının yanı sıra Meclis araştırma komisyonu kurulması, Türk Ceza Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesinin öncelikli talepleri arasında yer aldığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi