Farklı farklı çeşitlerle oyun deneyimleri sunan VR kafeler, müşterilerine farklı bir deneyim sunuyor. 
VR Kafe Sahibi Tuğba Demircan, Eskişehirde 5-6 sene önce ilk VR Salonu’nun açıldığını ve VR kafelerde 40’ın üzerinde oyun olduğu belirterek şunları söyledi: 

Türkiye'nin İkinci Astronotunun Yörünge Altı Macerası Türkiye'nin İkinci Astronotunun Yörünge Altı Macerası

“Savaştan, maceraya spordan aksiyon oyunlarına yönelik 40’ın üstünde oyunlarımız mevcut. 8 yaş üstü herkese uygun oyunlar var diyebiliriz. Her oyundan sonra VR gözlüklerimiz tek kullanımlık antibakteriyel bezlerimizle yeni oyuncu için temizlenir. Düzenli periyotlarda bakımları ve güncellemeleri yapılır.


Son dönemde, 80. katta kalasın üzerinde yürüme deneyimi sunan bir oyunlarının popüler olduğunu söyleyen Demircan, oyun odalarıyla beraber gerçeklik hissinin de arttığını belirtti:

“Son dönemde çok popüler olan 80. Katta uçurumun kenarında kalasın üstünde yürüme deneyimi sunan oyunumuz var. Gerçeklik hissini dahada artırmak adına oyundaki ölçülerin bire birini hazırlayarak yürüme tahtası koyduğumuz oyun odalarımız var.”

Türkiye’nin VR ile 7-8 yıl öncesinde tanışmış olmasına rağmen hala VR oyun salonlarının çok fazla yaygın olmadığını söyleyen VR Kafe sahibi Demircan: 
“İlk kez deneyen bir çok müşterimiz mevcut. Deneyimlerini sorduğumuzda özellikle çok kişiyle grupça oynanan oyunlarda son derece keyif aldıklarını söylüyorlar. İlk duyduğumuz cümle genelde ‘gerçek gibiydi’ oluyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor

Yıllar önce bildiginiz gibi ateri salonları ardından internet cafeler, sonrasında playsation salonları çok revaçta idi. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gerçeklik hissini en yoğun olarak sunan VR gözlükleri bunların yerini aldı. Önümüzdeki yıllarda tüm türkiyede ve dünyada eğlence ve oyun sektörünün tamamen sanal gerçekliğe evrileceğini düşünmekteyiz.”

Eskişehir’in öğrenci şehri olmasından dolayı yoğunluğumuz var diyen Tuğba Demircan, cümlelerini şöyle noktaladı: 
“Eskişehir bildiğiniz üzere öğrenci şehri. Öğrencilerin çok yoğun talebi var. Ayrıca akşam 5’ten sonra iş çıkışlarında, çalışanlardan yoğun bir katılım oluyor. 6-8 kişi grupça gelip karşılıklı oyun oynayabiliyor.”

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy