Eskişehir’de Türkiye Emekliler Derneği'nin düzenlediği toplantıda, emeklilerin artan hayat pahalılığı karşısında yaşadıkları ekonomik sıkıntılar bir kez daha gündeme geldi. Dernek Başkanı Muhsin Dilbaz, "Emeklinin maaşları artan hayat pahalılığı karşısında eriyor" diyerek duruma tepki gösterdi. Gündemin sürekli değiştirildiğini, emeklilerin sorunlarının ise göz ardı edildiğini vurgulayan Dilbaz, SGK yasasının karmaşık hale getirildiğini ve sosyal güvenlik mevzuatının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Muhtarlardan Başkan Tepe'ye geçmiş olsun ziyareti Muhtarlardan Başkan Tepe'ye geçmiş olsun ziyareti

Dilbaz “Son üç, dört haftadır gündem değiştirerek emekliden hiç bahsedilmiyor. Sokak hayvanları yasası,Haniye’nin öldürülmesi,tüzük kurultayı,yıllık enflasyon,faiz beklentileri,döviz ve Polatlar’ın tahliyesi gibi konular hep ön plana çıkartılıyor.Buna rağmen ne dar gelirlinin ne de emeklinin çektiği sıkıntılar ele alınmıyor.Hazır olmalıyız.Bu borç yükünün faturası yine bizlere kesilecek. Bizler günlerden beri dile getiriyoruz. Sosyal Güvenlik mevzuatı değiştirilmeli ve yeniden hazırlanmalıdır. Hükümet bu konuda çalışma yaptığını açıklıyor. Emeklilik yaşının 70’e çıkarılacağı söylentileri dolaşıp duruyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu yaşa kadar emeklilik yoktur. Çalışma yasaları da buna izin vermez. Gündemi değiştirmek için böyle saçma sapan konularla bizi oyalamaya çalışıyorlar” dedi.

Sosyal Güvenlikte Karmaşa

Dilbaz, sosyal güvenlik mevzuatının sıklıkla değiştirilmesinin emekli aylıklarının hesaplanmasında farklılıklara yol açtığını, bunun da sistemin eşitlikten uzaklaşmasına neden olduğunu söyledi. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ve Bireysel Emeklilik Sistemi gibi uygulamaların toplumun sorunlarına çözüm getirmediğini belirten Dilbaz, hükümetin sosyal güvenlik sistemini bütünlük içinde yeniden yapılandırması gerektiğini ifade etti.

Sosyal güvenliğin toplumun geleceğini güvence altına alacak bir sistem olması gerektiğini savunan Dilbaz, mevcut uygulamaların ise çalışanları bankaların kucağına ittiğini ve hükümetin çalışanlardan prim kesmeye devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi