DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şubesi, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda dayanışma kahvaltısı düzenledi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz' un da katılım sağladığı kahvaltıda, ülke gündeminde geniş yer kaplayan emeklilerin beklentileri ile ilgili açıklamalar yapıldı. Emekli-Sen'de geçmiş dönem başkanlık yapan Suat Başaraner'e ise Genel Başkan Yavuz tarafından onur belgesi takdim edildi.

"EMEKLİLER HAKKINI İSTİYOR, ALACAKLAR!"

Ülkede ki en büyük sorunlardan birinin gelir dağıtımında ki adaletsizlik olduğunu dile getiren Başkan Ünlüce, emeklilere yerel seçimlerde ki tercihlerinden ötürü teşekkür etti. Ünlüce, "Seçim döneminde hep söylediğim bir şey vardı, 'Bu seçimin kararını ve kaderini emekliler belirleyecek' demiştim. Çünkü Eskişehir'de nüfusun neredeyse dörtte biri emeklilerden oluşuyor. Türkiye'de ise 16 milyon emekli var. Emekliler bu seçim de dediler ki, 'Sarı kartı gösteriyoruz.' Kendilerine teşekkür ediyorum. Ülkemizin şu an en büyük sorunlarından birisi gelir paylaşımında ki adaletsizlik. Türkiye'de en zengin yüzde 20 tüm kaynakların yüzde 81'ini kullanırken, en fakir yüzde 20'lik kesim ise 0.5'ini kullanıyor. İşte emekliler onurlu duruşu ve mücadele aşkıyla bu seçimde kararlarını bildirdiler. Bundan sonraki mücadeleye de omuz omuza devam edeceğiz. Emekliler fazlasını değil haklarını istiyorlar. Haklılar ve kazanacaklar" dedi.
 

"İNSAN HAKLARI İHLALİDİR"

Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz ise emeklilerin asgari ücret altında kalan maaşlarıyla ilgili 'İnsan hakları ihlalidir' ifadelerini kullandı. Yavuz," Bizler bu ülkenin emeklileriyiz. Bu ülkenin yıllarca ilmek ilmek değerlerini ürettik. Verdiğimiz vergilerle bu ülkenin ekonomisine en büyük katkıyı sunan 16 milyonuz. Bu ülkede sendika kurmayı engellemeye çalışıyorlar çünkü 16 milyonun bir çatı altında birleşmesinden korkuyorlar. Korkmakta da haklılar. İşte bizim ilk yapmamız gereken 16 milyonu bir araya getirmek, örgütlemek ve mücadeleyi büyütmek olacaktır. Milyonlarca emekli açlık sınırının altında kalan asgari ücretten daha az maaş alıyor. Bu sadece ekonomik bir bakış açısıyla değerlendirilemez. Bu aynı zamanda bir insan hakları ihlalidir" açıklamasında bulundu.
 

"EMEKLİLERİ ÖLDÜRDÜLER"

Emeklilerin hakkını alamadığını dile getiren Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, iktidara istifa çağrısında bulundu.

Başkan Kurt'tan köy enstitüsü tepkisi: İzin vermiyorlar! Başkan Kurt'tan köy enstitüsü tepkisi: İzin vermiyorlar!

Kılıç, "iktidara istifa çağrısında bulundu.Biz Emekli-Sen olarak yürümeden koşmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz Türkiye'de gelecek diye bir şey kalmadı. Bizler kendimizden vazgeçtik çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz artık. Emeklileri öldürdüler, açlık sınırında altında kaldık. Emekliler yok sayılıyor. Bizi yönetenler 3 maymun oynuyor ama bizim onlara 31 Mart günü verdiğimiz bir cevap vardı, sarı kart gönderdik. Şimdi de artık istifalarını istiyoruz. Yönetemiyorlar. Yönetemiyorsunuz. Biz de size müsaade etmeyeceğiz. Çünkü emekliler, Türkiye'nin temel taşlarıdır. Emekliler yıllarca tarlada, bağda, fabrikalarda, tersanelerde, okullarda, yani yaşamın her alanında emeğini vermiş, karşılığı primlerle ödemiş, insanoğluna yakışır bir şekilde emekli olduğum zaman hiç kimseye muhtaç olmadan yaşarım diye düşünmüş. Ama emekli dört duvar arasından çıkıp da bir çay içemiyor. Onun için bu mücadelede hep birlikte omuz omuza vermek lazım. Diyoruz ki; 'Gelin birlikte sokaklardan yan yana gerekleri söyleyelim.' " diye konuştu.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı