Şanlı, sendikalarının kapatma kararlarına rağmen mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

"Siyasi İktidar, Emekli Haklarına Karşı"

Ali Paşa Şanlı, siyasi iktidarın emeklilerin sendikal haklarına karşı olduğunu belirterek, "Tek adam rejimi, emeklilerin insanca yaşama hakkı ve talepleri için verdiğimiz mücadelenin farkında. Emeklilerin sayısal gücünü biliyorlar ve bu güç iktidarı değiştirebilir, bu yüzden bizden korkuyorlar. Muhalefet partileri de bu durumun farkında" dedi.

"Sendikalara Sürekli Engeller Çıkartılıyor"

Şube Başkanı Şanlı, uluslararası sözleşmelere rağmen sendikal haklara getirilen engelleri eleştirerek, "Ülkemizi yönetenler, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) sözleşmelerine imza atmalarına rağmen, sendikal örgütlenmelerimize sürekli engel çıkartıyorlar. Yargıtay, tüm emekli sendikalarına kapatma kararları veriyor" ifadelerini kullandı.

"Anayasa Mahkemesi’nden Sonucu Bekliyoruz"

Sendika olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduklarını belirten Şanlı, "Genel Merkezimiz, Yargıtay’ın sendikamıza verdiği kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Sonuçlarını bekliyoruz. Biz ise her zaman haklarımızın yasalardan önce geldiğine inanarak, tüm bu engellere inatla karşı duracağız" dedi.

Eskişehir Hacı Alibey Mahallesi'nde kaza: Yaşlı adam ölümden döndü Eskişehir Hacı Alibey Mahallesi'nde kaza: Yaşlı adam ölümden döndü

"Fiili ve Meşru Mücadelemiz Devam Edecek"

Şanlı, emeklilerin insanca yaşama hakkı ve talepleri için mücadelenin sürdürüleceğini vurguladı. "İnsanca yaşam haklarımız ve taleplerimiz için fiili ve meşru mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi