Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da yavaş yavaş sona ererken, artan enflasyon ve hayat pahalılığı her sektörü olumsuz etkilediği gibi düğün sezonunu da etkiledi. Düğün yapmak isteyen aileler ise gelen zamlardan dolayı zorlanırken, müşterilere yardımcı olabilmek için fiyatları makul düzeyde tuttuklarını belirten düğün salonu işletmecisi Mehmet Durkan, sezondan memnun olduklarını dile getirdi.


Durkan, “Şu an için geçtiğimiz yıllarla bu yılı kıyasladığımız zaman ortalama olarak çok değişen bir şey yok. Sünnet düğünlerinde fiyatlar, salonların konseptlerine göre değişiklik gösteriyor. Ekonomiden dolayı fiyatlarda yükseltme yapmadık. Bunun için herkes standart bir fiyatta gitmeye çalışıyor. Bizde insanlara yardımcı olabilmek adına kar marjını düşük tutup hızlı bir şekilde etkileşime geçmeye çalışıyoruz” dedi.
İnsanların genelde okul dönemi sonu ya da dönem başlamadan hazırlık yaptıklarını söyleyen düğün salonu işletmecisi Durkan, “Okulların açılma tarihi yaklaştığı için sünnet düğünleri şu an azalmış durumda” diye konuştu.

Eskişehir'de korkutan iddia: Cengiz Holding üretime başlıyor mu? Eskişehir'de korkutan iddia: Cengiz Holding üretime başlıyor mu?

GELECEK SENEDEN DE UMUTLUYUZ

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen sünnet düğünü sezonu, bu sezonda esnaf için hareketli geçti. Sünnet kıyafeti satan esnaf, önceki yıllara göre satışların iyi olduğunu belirterek, gelecek seneden de ümitli olduğunu ifade etti.
Sünnet kıyafeti satan esnaf Levent Özergen, sünnet kıyafetinde fiyatları belirleyici unsurun kumaş ve işçilik olduğunu söyleyerek, her bütçeye uygun ürünlerin olduğunu belirtti.

Özergen, “Sünnet kıyafeti fiyatları, müşterinin seçeceği ürün yelpazesine göre değişiklik gösterir. Ürün kalitesi ve kumaş kalitesi belirleyici oluyor. Şu an skala biraz geniş, 2 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında ürünler var. Bu fiyata komple takım dahil oluyor. Takım içerisinde gömlek, yelek,pantolon, pelerin, şapka, aksesuar ve ayakkabısı oluyor müşterinin yalnızca çorap ihtiyacı kalıyor. Fiyatı belirleyen unsur, pelerin ya da kaftan takımı alırlarsa onun işçiliği oluyor” dedi.

KUMAŞ KALİTESİ VE İŞÇİLİK FİYATI BELİRLİYOR

Kullanılan kumaş kalitesinin en büyük unsur olduğunu dile getiren Özergen, “Bunun yanında biraz daha el işlemesi olan kaftan ve pelerinler biraz daha maliyetli çıkıyor mesela bu sene kadife ürünler revaçta onlar biraz daha maliyetli, kumaşlar pahalı olduğu için dediğim gibi sadece uygulama ve işçilik fiyat değişikliği yapıyor. 
Sezondan memnun olduğunu dile getiren Özergen, “Sezon güzeldi, oturmuş bir müşterimiz var çok sıkıntı yaşamadık ama şu an taleplerde azalma var, yurtdışı müşterimizin gitmesi de etken oldu. 15 Eylül itibariyle daha da yavaşlayacaktır zaten Kasım ayında yeni sezonu açıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE