Eskişehir'de alkollü olduğu tespit edilen bir sürücü, aşırı hızla seyrederken önündeki araca arkadan çarptı. Kaza sonrasında olay yerinden kaçmaya çalışan sürücü, aynı noktada görevli polis ekipleri tarafından fark edilerek yakalandı ve olay yerine getirildi. Kazada 5 kişi yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Eskişehir-Ankara karayolu üzerinde Emniyet Müdürlüğü yakınlarında saat 00.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İlker Y. İdaresindeki 35 ALL 540 plakalı otomobil, sürücüsünün yüksek hızla ve alkollü olarak sol şeritte ilerlerken, önünde seyirhalinde olan ailesiyle bir düğünden dönen B.A.'ya ait 26 EC 582 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Kütahya’da otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı Kütahya’da otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı

Çarpmanın şiddetiyle İlker Y., olay yerinden kaçmaya çalışsa da, aynı noktada farklı bir kazaya müdahale eden polis ekiplerince yakalandı ve olay yerine getirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 26 EC 582 plakalı otomobildeki yolcular A.Ç., M.T., Ş.A., A.A. ve H.Ç., sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Polis ekipleri tarafından yapılan alkol testinde, İlker Y.'nin  1.12 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu nedenle sürücüye 6.439 TL idari para cezası uygulandı. Kaza nedeniyle çevre yolunun sol şeridi yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı. Araçların çekilmesiyle trafik akışı normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE