Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan üretim maliyetleri, Eskişehir'de de sucuk ve pastırma fiyatlarını olumsuz etkiledi. Özellikle son 1 yılda et fiyatlarındaki artış, bu ürünlerin maliyetini de önemli ölçüde yükseltti.

"Geçen sene yarım kilo sucuğu bu fiyata alıyordum." diyen bir vatandaş, artan fiyatların bütçesini zorladığını belirtiyor.

Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz! Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz!

Kasaplar ise, fiyat artışlarının temel nedenini et fiyatlarındaki yükselişe bağlıyor. Bir kasap esnafı, "Sucuk ve pastırma lüks oldu. Vatandaşlarımızın alım gücü düştü, satışlarımızda önemli ölçüde azalma oldu." diyor.

Es TV’ye konuşan Hamamyolu’nda ki bir esnaf, geçen yıla oranla %100’ün üstünde bir zam geldiğini belirterek şunları söyledi: “Genel olarak fiyatlar yüksek. Müşteri olarak değil tüketici olarak baktığımız zaman bile fiyatlar devasa yükseklikte.”

Eskişehirliler, artan fiyatlar karşısında alternatif ürünlere yönelse de, sucuk ve pastırmanın yerini hiçbir şeyin tutamadığını söylüyor.

Muhabir: Ali Çalık