Eskişehir'de şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi. Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, şehit aileleri ve gaziler bir araya gelerek kahramanlık destanlarını andı.

Unutulmaz Anlar ve Anma Töreni

Eskişehir'de 21 Eylül Cumartesi hava durumu nasıl olacak? Eskişehir'de 21 Eylül Cumartesi hava durumu nasıl olacak?

Şoförler Odası Grand Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halk ozanı İsmail Akar’ın dinletisi ile devam eden etkinlikte, şehit ailelerinin çocuklarına hediyeler takdim edildi.

Şehit ve Gazi Ailelerinin Hakları Güçleniyor

Programda konuşan EMŞAV Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz, vakfın şehit ailelerine ve gazilere 26 yıldır hizmet verdiğini belirtti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazilere gösterdiği hassasiyeti vurgulayarak, “2003 yılında terörle mücadele yasasında yapılan değişiklikle gazilerimizin özlük hakları iyileştirildi. 2011 yılında kabul edilen 25 maddelik kanunla da şehit aileleri ve gazilerimizin hakları daha da güçlendirildi” dedi.

Yılmaz, şehit ailelerinin ve gazilerin sorunlarına duyarlılık göstererek, onların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. “Amacımız, onları yalnız bırakmadan yanlarında olmak. Her ay bir mevlit okutarak şehitlerimizi yad edeceğiz” diye ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ