İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyini insansızlaştırma amacıyla başlattığı saldırılar devam ediyor. Beyt Lahiye, Beyt Hanun, Cebaliye el Beled ve Cebaliye mülteci kampı gibi bölgeler, yoğun bir bombardıman altında. Son olarak, dün gece gerçekleştirilen saldırıda 200 kişi hayatını kaybetti. Bu katliamın ardından Eskişehir Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), Alladdin Camii önünde bir eylem düzenledi.
 

KATLİAMLARIN DURMAYA ÇALIŞTIM AŞİKAR

Eylemde AGD ve MGV adına basın açıklamasını Eskişehir Eğitim İşleri Başkanı Emin Irmak yaptı. Irmak, yaptığı açıklamada, "Bir yılı aşkın bir süredir soykırım altında inleyen Gazze’de her geçen gün yeni bir katliam işlenmektedir. Filistin ve Lübnan direnişi karşısında rezil olan Siyonist İsrail rejimi, sivillerden intikam almaktadır. Cibaliye’de sivilleri abluka altına alan İsrail güçleri, insanlık dışı muamelelere başvurmaktadır. Bu şartlar altında Siyonist İsrail’in katliamlarının durmayacağı aşikardır" dedi.
İSLAM BARIŞ GÜCÜ OLUŞTURULSUN
Irmak, İslam ülkelerinin liderlerinin sessizliğini eleştirerek, "İsrail’e karşı harekete geçmedikleri takdirde sıra er ya da geç kendi ülkelerine de gelecektir.  Siyonizm’in kökünü kurutmaya yeminli Anadolu insanları olarak, Netanyahu'nun anlayacağı tek dilin güç olduğunu belirtmek isteriz. Bizler, İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesini ve İslam Barış Gücü’nün oluşturulmasını talep ediyoruz" İfadelerini kullandı. 

Eskişehir'de uzmanı uyardı sarı noktaya dikkat! Eskişehir'de uzmanı uyardı sarı noktaya dikkat!

YETER ARTIK KALKIN AYAĞA

Eylemde, İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Irmak, "Siz ayağa kalkmadığınız sürece Gazze ve Lübnan'da soykırım sürecek. Yeter artık, kalkın ayağa!" şeklinde çağrıda bulundu.

İSRAİLE KARŞI HAREKETE GEÇİLSİN

Irmak son olarak Ankara'da yaşanan Terör saldırısına da değindi. Irmak, "Terör örgütleri aracılığıyla ülkemizi her fırsatta kana bulamaya yeltenen ve son olarak Ankara’da gerçekleşen terör saldırısının gerçek faili olan Siyonistlerin anlayacağı tek dil güçtür. Bu bağlamda; Başta kendi ülkemizin yöneticileri olmak üzere tüm İslam ülkelerinin liderlerinden bir an evvel İsrail rejimine karşı harekete geçmelerini istiyoruz" diye konuştu. 

Eylem, son olarak Gazze'de ölenler ve Ankara'da şehit edilen vatandaşlarımız için dualar edilerek sonlandırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ