Sonhaber ihbar hattımıza ulaşan bir vatandaşın bildirdiğine göre, dün akşam 23:30-23:50 saatleri arasında Eskişehir'in Şirintepe Mahallesi'nde korku dolu anlar yaşandı. Tula Sokak, Açıkel Sokak ve Söğütçü Sokak'ta bir kadın ve üç çocuğunun da dahil olduğu bir grup arasında kovalamaca yaşandı. Bu esnada üç dört el silah sesi duyulması, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

Şirintepe Mahallesi'nin adeta Teksas'a döndüğünü belirten vatandaş, silah seslerinin ardından büyük bir tedirginlik yaşandığını, silah sesleriyle sarsılan mahalle halkının, camlardan ve balkonlardan uzak durarak kendilerini korumaya çalıştığını dile getirdi

Eğer silahları bekçiler ateşlediyse, halkın can güvenliğini hiçe saymış olduklarını belirten vatandaş, bu durumun valilik tarafından araştırılması gerektiğini vurguladı. Bekçiler ya da şahıslar tarafından ateşlenmiş olmasına bakılmaksızın, sorumluların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi gerektiğini belirten vatandaş, bu tür olayların artmasının güvenliği tehdit edeceğini ve huzuru sağlamak için kurşun sıkmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İhbar hattımıza ulaşan vatandaş gönderdiği açıklamada;

Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı! Eskişehir'deki o durağın düzeni acil sağlanmalı!

"Dün akşam 23:30-23:50 sularında Şirintepe mahallesi Tula sokak, Açıkel sokak, söğütçü sokak da bir kadın üç çocuğu bir kaç kişi arasında kovalamaca yaşandı. Bu arada üç dört el sîlah sesleri mahalleyi ayağa kaldırdı. Mahalle sakinleri barışma ve silah sesleriyle tedirgin oldular. Akıllarına havaya sıkılan kurşunlara hedef olmamak için camlardan, balkonlardan uzak durdular. Mermilere hedef olmaktan korkutular. Yaşanan bu olayda adeta Şirintepe Teksasa döndü her önüne gelen silahlanıyor. Havaya, insana rastgele kurşun yağdırıyorlar. Bu kurşunu şahıslar mı? Sıktı yoksa Bekçiler mi? Sıktı bilen yok lakin kim sıkarsa sıksın sokak aralarında bu şekilde silah kullanmak kurşun yağdırmak suçtur. Camlardan içeri girebilir, balkonlarda insanlar var masum insanları vurabilirler , ölümüne neden olabilirler. Eğer bekçiler sıktıysa halkın can güvenliğini hiçe saymıştır. Bu şekilde ateş edemezler. Eğer şahıslar sıktıysa yine masum insanları hedef almıştır. Bu durumun Valiliğimizce araştırılması akşam ki olayda her kim kurşun sıktıysa yakalanıp cezasız kalmamalı bu tür olaylar çoğalırsa halkın güvenliği ortadan kalkar. Huzuru sağlamak için kurşun sıkılmaz. Suçlular biran önce adalete hesap vermeli halkı korkutmaya kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy