Eskişehir'de İstiklal Mahallesi’nde dar bir sokakta, inşaat tahtalarının kaldırıma istiflenmesi, yayaların geçişini engelleyerek çevrede yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı. Sokak, inşaat çalışmaları nedeniyle daralmış durumda, bu da hem yayaların hem de sürücülerin güvenliğini tehlikeye atıyor.

Eskişehir'de toplu ulaşıma zam gelince... Eskişehir'de toplu ulaşıma zam gelince...

İş makinelerinin çalıştığı alanın hemen yanında bulunan kaldırımda istiflenen tahtalar, yaya geçiş yollarını kapatıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için tehlikeli hale gelen bu durum, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Birçok vatandaş, kaldırımdan geçmek zorunda kaldığında, araçların geçiş güzergahında kalmak zorunda kalıyor. Bu da, kazalara davetiye çıkarıyor.

Çevre sakinlerinden Fatma Y. (35), “Her gün buradan geçerken endişe duyuyorum. Kaldırımın tamamen kapalı olması beni tedirgin ediyor. Araçların arasında yürümek zorundayız ve bu durum çok tehlikeli” diyerek duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bir başka vatandaş, Mehmet T. (45) ise, “İnşaatın tamamlanması gerekiyor ama güvenlik önlemlerinin alınması şart. Bu şekilde devam edemez” şeklinde konuştu.

Muhabir: ALİ ÇALIK