Eskişehir'deki o park tam huzur arayanlara göre! Eskişehir'deki o park tam huzur arayanlara göre!

Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şubesi üyesi yüzlerce işçi, iş başı yapmadan önce 1. Hava İkmal Bakım Merkezi’nin bulunduğu Kartal Kavşağı’nda bir araya geldi.

Geçinemiyoruz” sloganıyla oturma eylemi gerçekleştiren işçiler adına konuşan Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Atak, şunları söyledi:
"Merkezi yönetimlerden yerel yönetimlere kadar herkesle, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile bir araya gelerek milli savunma sanayi isçilerinin derdini anlatmaya çalıştık. Bugün geleceğimiz noktayı onlara ifade etmeye çalıştık ama maalesef kimse bizim sesimizi duymadı, duyamadı. Ve biz bir daha buradan yetkililere sesleniyoruz. Milli savunma sorunu sadece bir geçim sorunu değildir artık. Bu ülkenin gelecek sorunudur, bu ülkenin milli beka sorunudur. Eğer biz yoksak milli savunma yoktur. ‘Güçlü ordu’ diyorsak, ‘güçlü Türkiye’ diyorsak bu işçinin sesine kulak verin."

Şeker Fabrikası işçileri eylemde 

Türk-İş’e bağlı Şeker-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Şeker Fabrikası işçileri de fabrika önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.
Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Hamit Dokuzlar, ekonomik kriz ve işçilerin karşı karşıya kaldığı sorunlara, artan hayat pahalılığına, ücret dengesizliği ve yüksek vergi gibi sorunlara dikkati çekerek, işçilerin geçim mücadelesinin sürdüğünü belirtti.
Dokuzlar, “Bıçak kemiğe dayandı, ekonomik krizin bedelini işçiler ödemeyecek" dedi.

DSİ önünde eylem

Türk-İş’e bağlı TES-İŞ Sendikasının örgütlü olduğu Devlet Su İşleri (DSİ) önünde de oturma eylemi gerçekleştirildi. 
Sloganlar eşliğinde yapılan açıklamada işçilerin yaşadığı sorunlara değinilerek, "Bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüz binler ile söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz" mesajı verildi.

TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde eylem

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nde de işçilerin “Geçinemiyoruz” sloganıyla oturma eylemi hazırlığında olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi