Bu uygulama ile işletmelerin hijyen ve kalite standartlarına uygun hizmet vermesi amaçlanıyor.

Mavi Bayrak Uygulaması Sürdürülüyor

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı’na üye olan Tepebaşı Belediyesi, Mavi Bayrak uygulaması ile kent halkına sağlıklı ve hijyenik bir ortam sunmayı hedefliyor. İşletmelerin kendini yenileyen ve geliştiren kuruluşlar olmasını sağlamak amacıyla yürütülen bu denetimlerle, hijyen, kalite yönetimi ve çevreci kriterlere uygunluk sıkı şekilde kontrol ediliyor.

İşletmeler Kalite ve Hijyen Konusunda Sıkı Denetim Altında

Mavi Bayrak uygulaması kapsamında denetlenen işletmeler, hijyen, kalite ve çevrecilik konularında belirlenen standartlara uymak zorunda. Bu işletmeler, tüketici haklarına saygı göstererek müşteri odaklı hizmet sunuyor. Her yıl düzenli olarak Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası temsilcilerinden oluşan denetim heyeti tarafından kontrol ediliyor.

Rutin Denetimler Yapılıyor

Bu kapsamda, Tepebaşı’nda hizmet veren Mavi Bayrak sahibi 10 işletme, rutin denetimlerden geçti. Yetkililer, bölgede toplam 34 işletmenin Mavi Bayrak almaya hak kazandığını belirterek, denetimlerin her ay düzenli olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Eskişehir'de bugün hava durumu (27 Eylül 2024 Cuma) Eskişehir'de bugün hava durumu (27 Eylül 2024 Cuma)

Başvuru Süreci Devam Ediyor

Mavi Bayrak almak isteyen işletmeler, başvurularını Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne yapabiliyor. Başvurular için yetkililere 0 (222) 211 40 00 / 3085 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

Tepebaşı Belediyesi, Mavi Bayrak uygulaması ile kent genelinde hizmet kalitesini artırmaya ve halk sağlığını korumaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi