Anadolu Üniversitesi, dünya sıralamasında yükselişini sürdürüyor Anadolu Üniversitesi, dünya sıralamasında yükselişini sürdürüyor

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bünyesinde mesleki eğitimler veren Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM), 38. dönem uygulamalı eğitimlerine devam ederken, 39. dönem kurslarını da başlattı. Dört farklı meslek dalında eğitim imkânı sunan merkeze toplamda 224 kişi başvuruda bulundu. Yazılı sınav ve mülakatları başarıyla geçen 85 kursiyer, MEGEM’de ücretsiz eğitim almaya hak kazandı.

Dört Farklı Alanda Eğitim Verilecek

MEGEM’de eğitim almaya hak kazanan kursiyerler, sanayinin ihtiyaçlarına yönelik dört farklı alanda eğitim görecek. 32 kursiyer “CNC Tezgâh Operatörlüğü”, 20 kursiyer “Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü”, 20 kursiyer “Kaynak Teknolojileri”, 13 kursiyer ise “Makine Bakım ve Montaj Operatörlüğü” alanlarında teorik ve uygulamalı eğitim alacak. Eğitimlerin süresi üç ay olarak belirlenirken, kursiyerler bu süreçte sanayiye yönelik beceriler kazanacak.

Eskişehir Sanayisine Kalifiye İş Gücü Kazandırılıyor

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in Eskişehir sanayisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücünü karşılamada önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Küpeli, bugüne kadar 2 bin 134 kişiyi meslek sahibi yaparak sanayiye kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:
“Eskişehir sanayisinin gelişiminde nitelikli iş gücünün büyük bir önemi var. MEGEM, kurulduğu günden bu yana sanayimizin ihtiyaçlarına uygun, kalifiye elemanlar yetiştirerek büyük bir katma değer yaratmakta. Kaliteli eğitimle yetişen her kursiyerimiz, sanayimizin geleceğini inşa etmektedir ve bu süreçte büyük bir başarı hikayesi yazılmaktadır.”

Kesintisiz Eğitim Süreci

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek için kurslara ara vermeden devam ettiklerini söyledi. BEBKA’nın katkılarıyla hayata geçirilen kursların büyük önem taşıdığını belirten Özkaya, şunları ifade etti:
“38. dönem uygulamalı eğitimlerimiz devam ederken, 39. dönem kurslarımızı da başlattık. Sınav ve mülakatlarda başarı gösteren 85 kursiyer, ücretsiz eğitim almaya hak kazandı. MEGEM olarak sanayimizin gelişimi için eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Yeni sistemle birlikte daha fazla kişiyi eğitip, Eskişehir sanayisinde hızla istihdam edeceğiz.”

BEBKA’ya Teşekkür

Samet Özkaya, yeni dönemde eğitim alacak olan tüm kursiyerlere başarılar dilerken, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti. MEGEM, bölgedeki sanayi kuruluşları için nitelikli iş gücü yetiştirme misyonunu sürdürecek.

Kaynak: Haber Merkezi