Muttalip Jandarma Karakol Komutanlığı’nın toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi çerçevesinde önemli bilgiler paylaşıldı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü tanışma toplantısı Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü tanışma toplantısı

Yol Kontrolleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Eğitim toplantısında, İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı yol kontrollerinden sorumlu personellere, yurt içi hayvan ve hayvansal ürün sevklerinde yol kontrolü sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Jandarma ekiplerine, hayvan ve hayvansal ürün sevklerinde bulundurulması gereken zorunlu belgeler, nakil araçlarının taşıması gereken şartlar ve nakil sırasında yakalanan tanımlanmamış hayvanlarla ilgili yapılması gereken işlemler konusunda detaylı bilgiler verildi.

Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Kurumlar Arası İş Birliği
Toplantıda, hayvan hastalıkları ile mücadele etmenin ve üreticilerin emeklerine zarar veren hastalıkların yayılmasının önlenmesinin önemi vurgulandı. Kaçak ve hastalıklı hayvan hareketlerinin engellenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Ayrıca, kurumların yükümlülükleri ve kurumlar arası iş birliğinin hayati önemi üzerinde duruldu. Eğitim, jandarma personelinin bu konuda daha bilinçli ve etkin bir şekilde görev almasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi