Karabayır mevkiindeki hazine arazilerine inşa edilen kaçak villalara hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararı ile yıkımın gerçekleşmediğini söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye ekiplerinin müdahalesinin bazı kişiler tarafından engellendiğini söyledi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın muhalefet belediyelerine yönelik engellemelerini sert bir dille eleştiren Başkan Kazım Kurt, bu tutumun yalnızca belediyelere değil, tüm topluma zarar verdiğini ifade etti. Başkan Kurt, idari işlemlerin hukukun belirlediği çerçevede yapılması gerektiğini vurgularken, iktidarın siyasi görüşe göre hareket ederek yanlış bir politika izlediğini söyledi. “İktidarın en büyük sıkıntısı, ‘Benden olan yaşasın, benden olmayan ölsün’ mantığıyla hareket etmesidir” diyen Kurt, bu durumun yerel yönetimlerin hizmet sunma kapasitesini ciddi şekilde sınırladığını belirtti.

Eskişehir'de öğretmenlere baskı iddiası: İlkokulda huzursuzluk! Eskişehir'de öğretmenlere baskı iddiası: İlkokulda huzursuzluk!

HALKIN ELİNDEN ALINIYOR

Şehr-i Derya Parkı’nın Milli Parklara devredilmesinin ardından Odunpazarı Belediyesi’ne geri verilmesi için yeniden başvuruda bulunduklarını ancak taleplerinin reddedildiğini söyledi. Kurt, parkın yeniden halka kazandırılması için gösterdikleri çabaların sonuçsuz kaldığını ve bu durumun, vatandaşların düşük maliyetle piknik yapma imkanını elinden aldığını vurguladı. “Yoksulu düşünmüyorlar” diyerek tepki gösteren Kurt, “Orada olumsuz bir durum yaşandığında hesap, iktidarın temsilcilerine sorulmalıdır” diyerek, bu durumun sorumluluğunun kendilerine yüklenemeyeceğini belirtti.

HAZİNE ARAZİLERİNE KAÇAK VİLLA

Başkan Kurt, Karabayır mevkiinde yaşanan kaçak yapılaşma sorununa da dikkat çekti. Hazine arazisi üzerine inşa edilen kaçak villaların yıkımı için gerekli adımları attıklarını belirten Kurt, bu süreçte mahkemelerin hızlı bir şekilde yürütmeyi durdurma kararı aldığını ve yıkımın gerçekleşemediğini ifade etti. Kaçak yapılarla ilgili süreçte belediye ekiplerinin müdahalesinin bazı kişiler tarafından engellendiğini iddia eden Kurt, “Belediye görevlileri müdahale etmek istediği zaman 06 plakalı bir araç geliyor ve görevlilerle tartışıyor. Bu insanları kimin koruduğunu merak ediyoruz” dedi. Kurt, bu yapıların sıradan gecekondu değil, lüks villalar olduğunu ve bu durumun bazı kişiler tarafından kollandığını ileri sürdü. “Yoksul biri bu işe kalkışmış olsa, beş kere oralar yıkılmış olurdu” diyerek çifte standart uygulandığını vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR’İ BEKLİYORUZ

Kent lokantalarının yoksulluğun bir simgesi haline geldiğini belirten Başkan Kurt, Eskişehir’de bir kent lokantası açmanın gerekli olup olmadığını sorguladı. Odunpazarı Belediyesi olarak zaten aşevi aracılığıyla binlerce aileye sıcak yemek dağıttıklarını belirten Kurt, bu tür projelerin hedef kitlesinin doğru belirlenmesi gerektiğini savundu. Kurt, Eskişehir’de aşevi hizmetlerinin yeterli olduğunu ve kent lokantası açma konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin tavrını beklediklerini ifade etti.

2 AYA KADAR AÇILACAK

Odunpazarı Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Yenikent Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı için geçici kabullerin tamamlandığını ve iskânın 26 Ağustos’ta verileceğini söyleyen Başkan Kurt, pazar satışlarının başlamasının biraz zaman alacağını ifade etti. Kurt, kapalı alanın küçük kalması nedeniyle balkonun da kapatılacağını ve bu işlemlerin 29 Ekim’e kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi. Alt kattaki dükkânların ve düğün salonlarının kiraya verildiğini, kiracılar tarafından tadilat çalışmalarının sürdüğünü belirten Kurt, “1-2 aya kadar hepsi bitmiş olur” diyerek projenin kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi. 

Kaynak: Anadolu Gazetesi - Elif Nur Akbıyık