Eğitim Sen Eskişehir Şube Kadın Sekreteri Evrim Sabur'un yaptığı açıklamada, yaşanan olaylara yönelik derin bir öfke ve isyan dile getirildi.

Sokaklarda Mücadele Sürecek

Sabur, yaptığı konuşmada kadınların can güvenliği endişesiyle yaşadığını ve sokaklarda özgürce dolaşamama hissinin giderek büyüdüğünü vurguladı. "Öfkemizle, isyanımızla, can güvenliğimizin olmadığı sokaklarda yaşamak istemiyoruz. Her an maktul olma korkusuyla yaşadığımız bu ortamda, sokaklarda olmaya devam edeceğiz," diyerek kadınların sokaklarda mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Aile Yalanlarıyla Katledilen Kadınlar

4 Ekim'de yaşanan iki kadın cinayetine ve bir taciz olayına dikkat çeken Sabur, bu cinayetlerin sadece bireysel değil, sistematik bir sorunun yansıması olduğunu söyledi. "Ayşegül Halil ve İkbal Uzuner sadece katil Semih Çelik tarafından değil, cezasızlıkla faili ödüllendiren erkek yargı ve kadını toplumdan soyutlamak isteyen aile odaklı sistem tarafından katledildi," ifadelerini kullanarak kadınların bu sistematik sorunlar nedeniyle hayatlarını kaybettiğini dile getirdi.

Eskişehir'de bir çiftin üzerinden yüklü miktarda uyuşturucu çıktı! Eskişehir'de bir çiftin üzerinden yüklü miktarda uyuşturucu çıktı!

"Kadın Cinayetleri Politiktir"

Sabur, kadınları şiddetten korumayı amaçlayan yasaların ve politikaların aile birliğini bozduğu gerekçesiyle hedef alındığını ve bu durumun kadınları daha büyük tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını söyledi. "Kadın cinayetleri politiktir!" diyerek İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmamasının kadın cinayetlerinde önemli bir etken olduğunu vurguladı.

"Gücümüz Birliğimizdir, Yaşasın Kadın Dayanışması!"

Sabur, açıklamasını "Gücümüz birliğimizdir. Yaşasın Kadın Dayanışması!" diyerek tamamladı ve kadınların özgürce, güvenle yaşayabilecekleri bir dünya için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi