Eskişehir’de 25 yaşındaki hemşire Tuğba Koç’un şüpheli ölümü, kentteki kadın örgütlerini harekete geçirdi. Vadişehir Mahallesi’nde bir aracın arka koltuğunda boğazı kesilmiş halde ölü bulunan Koç’un ölümüyle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmamışken, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, olayın bir kadın cinayeti olduğunu savunarak sokaklarda adalet talebinde bulundu.

Platform adına basın açıklaması yapan SES Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Ateş, "Eskişehir’de kadın cinayetleri artık sıradanlaştı. Tuğba Hemşire’nin ölümü de bu acı tablonun bir parçası. Kadınlar, ya erkekler tarafından öldürülüyor ya da intihar süsü verilerek hayatlarına son veriliyor. Bunun temel nedeni, kadınlara biçilen roller ve uygulanan cezasızlık politikalarıdır" ifadelerini kullandı.

Ateş, daha önce yaşanan Ayşe Tuba Arslan, Gülistan Doku ve Rabia Naz gibi davalara atıfta bulunarak, "Bu davaların takipçisi olacağız. Kadınlar ve çocuklar için yaşanmaz hale getirilen bu düzeni yıkacağız!" dedi.

"Kadınlar Adalet İçin Yürüdü"

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri, İsmet İnönü Caddesi’nde toplanarak, Tuğba Koç için adalet talebinde bulundular. Ellerindeki pankartlarla yürüyen platform üyeleri, kadın cinayetlerine dikkat çekerek, daha fazla can kaybı yaşanmaması için mücadele çağrısında bulundu.

"Kadın Cinayetleri Artıyor"

Gönül Ateş, kadın cinayetlerindeki artışın temel nedenini, kadınların toplumsal hayattan dışlanması ve yalnızca aile içinde rol biçilmeleri olarak değerlendirdi. "Kadın cinayetlerinin artmasının ardında, bu gerçeklerin göz ardı edilmesi yatıyor. Cezasızlık politikaları da bu artışın en büyük sebeplerinden biri" dedi.

DİSK Emekli-Sen’den Eskişehir'de üyelik kampanyası DİSK Emekli-Sen’den Eskişehir'de üyelik kampanyası

"Gerçek Eşitlik ve Özgürlük İçin Mücadeleye Devam"

Platform üyeleri, kadın cinayetlerine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve gerçek eşitlik ile özgürlüğü elde edene kadar bu yolda durmayacaklarını belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi