Eskişehir’de Taşbaşı Kültür Merkezi önünde meydana gelen olayda, kaldırıma çıkan bir araç trafiğin durmasına neden oldu. Bölgedeki sürücüler ve yayalar zor anlar yaşarken, kaldırımın işgal edilmesi nedeniyle yaya geçişleri de aksadı. Olay, gün içinde araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Taşbaşı Kültür Merkezi’nin önünde gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkan araç, kaldırıma çıkarak yolu daralttı. Yol kenarındaki dubalar ve kaldırım taşlarının zarar gördüğü olayda, trafik akışı ciddi şekilde aksadı.
Olayın ardından bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Daralan yol nedeniyle sürücüler manevra yapmakta zorlanırken, yayalar ise kaldırımın işgal edilmesi sonucu alternatif güzergâhlar aramak zorunda kaldı. Trafik akışının sağlanması için belediye ekipleri ve güvenlik görevlileri bölgede incelemelerde bulundu. Taşbaşı Kültür Merkezi çevresi, özellikle yayaların yoğun olarak kullandığı bir nokta olması sebebiyle araç trafiği açısından dikkat edilmesi gereken bölgeler arasında yer alıyor. Kaldırıma çıkan aracın sebep olduğu aksaklıklar, yayaların güvenliği konusunda önemli bir sorunu da gündeme getirdi. Yetkililerin olay yerine gelerek inceleme yaptığı ve trafiğin normale dönmesi için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.
Kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesi, hem trafik düzenini hem de yaya güvenliğini olumsuz etkiliyor. Yaşanan olay, bu tür durumların önlenmesi için daha sıkı denetimlerin ve gerekli altyapı önlemlerinin alınması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.