Tepebaşı Belediyesi, 10-15 yaş arası çocuklar için düzenlediği İklim İzcileri Kampı ve Eğitimleri için kayıtların başladığını duyurdu. Kentte yaşayan çocuklara yönelik faydalı ve eğlenceli aktiviteler sunmayı sürdüren belediye, bu yıl da “İklim İzcileri” programını hayata geçiriyor.

Doğa ve Çevre Bilinci Kazandırılacak

Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında, çocuklara doğa, çevre ve iklim değişikliği bilincini kazandırmayı amaçlayan bu program, özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik ve takım çalışması gibi becerilerin gelişimini destekleyecek. Ayrıca, dijital bağımlılığı azaltmayı hedefleyen programda, doğa ile iç içe sosyal ve etkili iletişim atölyeleri, temel izcilik çalışmaları, yarışmalar ve oyunlar gibi bedensel ve ruhsal aktiviteler yapılacak.

Eskişehir'de öğretmenlere baskı iddiası: İlkokulda huzursuzluk! Eskişehir'de öğretmenlere baskı iddiası: İlkokulda huzursuzluk!

Eğitimler 29 Eylül’de Başlıyor

Kontenjanı sınırlı olan İklim İzcileri kampı ve eğitimleri için son başvuru tarihi 22 Eylül olarak belirlendi. Eğitimler, 29 Eylül’de başlayacak ve Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleştirilecek. Uygulamalı kamplar ise doğayla iç içe alanlarda yapılacak.

Başvuru yapmak isteyenler, bu linkten veya duyuru görselindeki QR kodu okutularak başvuru formuna ulaşabilirler. Program ücretsiz olarak düzenlenmektedir. Detaylı bilgi almak isteyenler, 0 (222) 211 40 00 – 3353 numaralı telefondan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi