Bu durum, hem kayıtlı organizatörlerin hem de onların ekonomisini olumsuz etkileyen bir dizi sorunu beraberinde getiriyor.

Kayıt dışı çalışan organizasyonlar, vergi mükellefiyeti olmadığı için devletin kasasına para girmesini engelliyor. Kayıt dışı çalışan organizasyonlar, yasal yükümlülükleri olmadığı için daha düşük maliyetlerle hizmet verebiliyor. Bu durum, kayıtlı ve yasal olarak faaliyet gösteren şirketlerin rekabet gücünü de zayıflatıyor.

Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü

Kayıt dışı organizasyonlar, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu yanlış bilgilendirebiliyor.Bu durum, toplumun güvenini zedeliyor ve vatandaşların mutlu günlerinde yanlış kararlar almasına neden olabiliyor.

Merdivenaltı diye tabir ettiğimiz, vergiye tabi olmayan organizasyon şirketlerine dikkat çeken, organizasyon şirketi sahibi Zülküf Oğuz bu durumu şöyle açıklıyor: “Bunun bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor. Bu sorunu, vatandaşlarımızın devletin çeşitli kurumlarına şikayette bulunarak, çözebileceğimizi düşünüyorum. Bir müşterimiz merdivenaltı diye tabir ettiğimiz kayıtsız bir organizatörle bir nişan organize etmiş ve aradığı kurumsallığı bulamamış. Kayıtsız organizasyonlar, vatandaşlarımıza, kayıtlı organizasyon şirketlerinin verdiği kurumsallığı ve profesyonelliği veremez.Bu hepimiz için büyük bir haksızlık.”

Muhabir: Ali Çalık