Kapı ve pencereleri dahi sökülen dükkanlardaki tüm malzemeler kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı.
Boşaltılan işyerleri hırsız veya hırsızlara sermaye oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Porsuk-1 Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayım başladı. Tepebaşı İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sivrihisar Caddesi üzerinde bulunan 12 işyeri geçtiğimiz günlerde hak sahipleri tarafından boşaltıldı. 

Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz! Kırıkkale Belediye Başkanından Eskişehir'e övgü: Örnek alıyoruz!

2 AY ÖNCE BOŞALTILDI

Hazırlanan projenin hayata geçirileceği bölgede yer alan dükkanlar, hırsızlara sermaye oldu. Sivrihisar Caddesi ile Porsuk Çayına cephesi olan boş işyerlerinde sökülmedik eşya bırakılmadı. Havanın karardığı saatlerde, binaların arka bölümündeki kapıları kırmak suretiyle içeriye giren kimliği belirsiz kişiler, para edecek eşyaları yerlerinden söküp götürdü. Binaların her iki cephesindeki pencerelerin çerçevelerini, kapılarını bile söken şahısların her akşam başka bir eşyayı götürdüğünü belirten bölgede faaliyet gösteren mevcut esnaf, “Yaklaşık 2 ay kadar önce işyerleri sahipleri tarafından boşatıldı. Kapılarına kilit vuruldu. Dükkanların boşaldığını fırsat bilenler geceleri gelip ne varsa söküp götürdüler. Burada yıkım başlamadığı sürece hırsızlık olayları da sürecek” ifadelerini kullandı.

ETRAFI GÜVENLİ DEĞİL

Boşaltılan işyerlerinin bulunduğu alanın hem vatandaşların ve araçların yoğun olduğu hem de Porsuk Çayı şeridine cepheli olduğuna dikkat çeken esnaf “İşyerleri şu an bir harabeyi andıran bir görünümde. Binalardan çalınan pencerelerin kalanları halkın geçtiği kaldırıma sarkıyor. Rüzgarlı ya da yağışlı bir hava her an yerlerinden kopabilir. Bu nedenle üzücü bir olay yaşanmadan gerekli önlem bir an önce de alınmalıdır” şeklinde sorumlulara da çağrıda bulundular.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan