Eskişehir'deki bir kiralık daire ilanında açıklama kısmında yer alan "Depozito, senet, kefil istenmektedir." yazısı dikkatleri çekti. Kiralama sürecinde dairede oluşacak hasarın karşılanması amacıyla istenildiği öğrenilen senede vatandaşlar zaten hasar için depozito ödendiğini dile getirerek tepki gösterdi.


Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik ise bu durumun uzun zamandır olduğunu fakat evini kiraya verecek ev sahiplerinin ekonomik şartlardan dolayı son dönemde daha çok tercih ettiğini,  sebebinin ise artan enflasyon nedeniyle ödenen depozito bedelinin erimesi olduğunu söyledi. Ev sahiplerinin kiracının eve girerken verdiği depozitonun ilerleyen yıllar içinde sadece dairenin boyasına yetmesinden şikayet ettiğini belirten Çelik, "Evin artan değerini korumak için bu yöntem uygulanıyor" dedi.

Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı! Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı!

Gazi Çelik, ev kiralayacak vatandaşlara uyarıda da bulundu. Çelik, "Ev kiralayacak vatandaşlardan senet isteniyorsa muhakkak sözleşmeye ne kadarlık bir tutarda senet imzalandıysa veya depozito ödendi ise açıkça belirtilmeli. İki tarafın da kabul ettiği tüm şartlar imzalanan kira sözleşmesinde yer almalı" dedi.

Muhabir: Eray Çankaya