Eskişehir'de akşam saatlerinde bir ev bahçesindeki samanlıkta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 5 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında binlerce balya saman ve bir traktör kullanılamaz hale geldi.

Odunpazarı İlçesi Gülpınar Mahallesi'nde akşam saatlerinde çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Bir evin bahçesinde bulunan samanlıkta henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki alana yayıldı. Alevler, rüzgârın da etkisiyle hızla yükselerek bahçedeki eve sıçrama tehlikesi oluşturdu.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için yoğun çaba sarf etti. Bölgeye gelen 3 itfaiye ekibi ve Odunpazarı Belediyesi'nden destek istenen iş makinesi, yaklaşık 5 saat süren bir mücadeleyle alevleri kontrol altına aldı.
 altına aldı.

Muhtarlardan Başkan Tepe'ye geçmiş olsun ziyareti Muhtarlardan Başkan Tepe'ye geçmiş olsun ziyareti

BÜYÜK MADDİ ZARAR

Yangında yaklaşık 2 bin balya saman zarar gördü. Ayrıca, samanlıkta bulunan 1 adet traktör de kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri, yangının tamamen söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına devam etti. Yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah Köse