Ulaşım araçlarına yapılacak fiyat artışı konusu bugün toplanacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündemine alındı. Koordinasyonda görevli temsilcilerinde katılacağı toplantıda Eskişehir’de 15 lira olan tramvay ve belediye otobüslerindeki taşıma ücretine 5 TL bir artışın yapılacağı öğrenildi. Zam kararı kabul edildiği takdirde yeni tarifenin 23 Eylül Pazartesi günü uygulanacağı belirtildi.

Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü

TAKSİMETRE DE ARTACAK

Eskişehir’de kahveci, lokantacı, kuaför esnafından sonra günler öncesi harekete geçen şoför esnafının zam talebi de bugün masaya yatırılacak. Şehir içi ulaşım araçlarına yapılacak zamdan sonra Esnaf Odaları Birliğine bağlı Şoförler ve Otomobilciler Odasının ticari taksiler için talep ettiği zam da toplantıda görüşülecek. Konu ile ilgili bilgi veren Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kadir Ağır “Akaryakıt başta olmak üzere giderlerde yaşanan sürekli artış yüzünden taksici esnafımız zarar eder durumdaydı. Uzun süreden beri zam yapmamak için fedakarlık yaptık. Artık esnafımızın dayanacak gücü de kalmadı. Bu nedenle taksimetre açılış ücretine oda olarak yüzde 30 zam talebinde bulunduk” dedi.

TOPLANTI BUGÜN

Ulaşım Koordinasyon Merkezinin toplantısı bugün saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait Taşbaşı Kültür Merkezi’nde başlayacak. ALİ NAKİ ERDOĞAN

Kaynak: Haber Merkezi