Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen toplantıya, Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri katıldı. Toplantı, Eskişehir Adliyesi Şehit Mehmet Selim Kiraz Toplantı Salonu'nda yapıldı ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başkanlığında gerçekleştirildi.

Eskişehir'de emekli dertli: "Çare erken seçim!" Eskişehir'de emekli dertli: "Çare erken seçim!"

Toplantıda, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ‘Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan Yabancı Hükümlü ve Tutuklulara İlişkin İş Birliği Protokolü’ çerçevesinde yabancı hükümlü ve tutukluların takibi ve kontrolüyle ilgili uygulamalar değerlendirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, protokol çerçevesinde paydaş kurumlarla bir araya geldiklerini belirterek, “Yabancı hükümlü ve tutukluların adli sistem içerisindeki takibi bizim için son derece önemli. Bakanlıklarımızın imzaladığı protokolle, bu takibin yapılması konusunda paydaş kurumlarımızın sorumlulukları belirlenmiş durumda. Bizler de bu protokolün işleyişinde karşılaşılabilecek sorunları ele aldık ve kurumlarımızla koordineli bir şekilde hassasiyetle çalışarak Eskişehir’in Türkiye’de bu alanda örnek olmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi