2 hafta kadar önce uygulamaya yönelik bir düzenleme yapılması için ayaklanan çok sayıda kuaför esnafı imza kampanyası başlattı. Yürütülen imza kampanyasına bayan kuaförleri ile güzellik salonu işletmecileri büyük destek verdi. Toplanan yaklaşık 200 kadar imza önce valiliğe teslim almayınca ardından da Soner Tiryaki imzalı bir dosya ile Eskişehir 1. İdare Mahkemesine gönderildi. Avukatı aracılığı ile Tiryaki tarafından yürütmenin durdurulması için, başta Eskişehir Valiliği olmak üzere, Ticaret Bakanlığı Ticaret Genel Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğüne dava açılması kararı verildi.

Eskişehir Rallisi sona erdi: Kazanan son anda değişti! Eskişehir Rallisi sona erdi: Kazanan son anda değişti!

KAVGA SONA ERDİ

Kuaförler adına yaptıkları başvurunun değerlendirme sonrası alınan karar doğrultusunda değiştirildiğine dikkat eken Soner Tiryaki, Pazar gününü isteyen erkek kuaförlerin başvurusu üzerine alınan kararın oldu bittiye getirildiğini söyledi. Bayan kuaförleri için alınan Pazar günü tatil kararının mağduriyete neden olacağına da dikkat çeken esnaf, taleplerinin erkek berberleri ile kadın iş yoğunluğundaki farklılığın dikkate alınması olduğunu belirterek bunun kabul edildiğini söyledi.

ÜYELERE MESAJ GÖNDERDİ

Kuaförler arasında yaşanan Pazar ve Salı günleri tatil olayının tatlıya bağlanmasından hemen sonra alınan yeni karar, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya imzalı cep telefonu mesajıyla iletildi. Başkan Sarıkaya mesajında “Bayan Kuaförü üyelerinin bu haftadan itibaren 1 Ekim 2024 tarihine kadar Pazar günleri işletmelerini açabilecekler. Salı günleri ise kapalı tutulacak. Ancak Salı günleri daha önceden randevu kabul edenler ise bağlı oldukları odadan izin alarak işletmelerini açabilecekler” ifadelerine yer verdi.

GÜZELLİK SALONLARI KAPSAM DIŞI

Yapılan değişiklik kapsamında güzellik salonu işletmecilerine Salı günleri tatil yapma izni verilmedi. Güzellik salonları da berber esnafı gibi Pazar günleri işletmelerine tatil izni için kilit vuracak. Kadın Kuaförleri gibi Güzellik Salonu işletmecileri de Pazar günü yerine Salı günleri tatil yapmalarını talep ederek, değişikliğe de tepki gösterdi. Alınan değişiklik kararı bu haftadan itibaren hayata geçirilecek. 

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan