Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan Liselere Geçiş Sınavına (LGS) katılan öğrencilere yeni bir imkan sağlandı. Eskişehir’in tanınmış okul müdürlerinden biri olan Sırrı Kabadayı, sınava giren öğrenciler ve velilerini bilgilendirmek, öğrencilerin tercihlerine yardımcı olmak amacıyla kollarlı sıvadı.

Eskişehir'de 15 yerinden bıçaklamıştı: Savunması pes dedirtti! Eskişehir'de 15 yerinden bıçaklamıştı: Savunması pes dedirtti!

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih sürecinin başladığına dikkat çeken Kabadayı “Eskişehir’de devletin mesleki ve teknik okullarında nitelikli mesleki eğitim verildiğini ve öğrencilerin ve velilerin mesleki ve teknik liseleri tercihte tereddüt yaşamamaları gerektiğini söyledi.

 Anadolu teknik programlarının mesleki eğitim vermekle birlikte öğrencileri üniversiteye hazırladığını, Anadolu meslek programlarının ise öğrencilere meslek kazandırarak iş hayatına hazırlamayı hedeflediğini belirten Sırrı Kabadayı, ayrıca 194 meslek dalında tüm mesleki ve teknik okullarda MESEM programının uygulandığını, bu programda öğrencilerin haftanın 4 günü işletmede, 1 günü okulda mesleki eğitim gördüklerini asgari ücretin yüzde 30-50’si kadar ücret aldıklarını ifade etti. Öğrencilerin ve velilerin çok daha kolay iş bulabilmeleri için mesleki eğitim okullarını tercih etmelerini tavsiye eden Kabadayı, 0-532-661 74 31 numaralı telefonundan tüm öğrenci ve velilerin bilgi almak için kendini arayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Muhabir: ALİ ÇALIK