Dünya genelinde 14-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Erasmus Günleri, Eskişehir’de de coşkuyla karşılandı. 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, bu özel günler çerçevesinde "ErasmusDays" pankartlarıyla dolu bir etkinlik düzenledi. Şenlikte paydaşlar, Erasmus+ programına dikkat çekerek farkındalık yaratmayı amaçladı.

Geleneksel Oyunlar ve Paten Gösterisi İlgi Çekti

Şenlikte, patenli öğrencilerin gösterisi ve geleneksel çocuk oyunları etkinliklere renk kattı. Öğrenciler, çeşitli oyunlarla eğlenirken hem sosyalleşti hem de kültürel mirasın bir parçası olan geleneksel oyunları yaşatmaya katkı sağladı.

Eskişehir'in sorunları başkentte! Eskişehir'in sorunları başkentte!

Uluslararası Proje Kapsamında Kapsayıcı Eğitim Etkinlikleri

Okul, "Erasmus+ KA210 Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar Projesi" kapsamında Letonya, Romanya ve İtalya’dan ortaklarla birlikte yürüttüğü "A School For Everyone" projesiyle kapsayıcı eğitim temalı etkinlikler gerçekleştirdi. Proje sayesinde öğretmen ve öğrenciler, uluslararası düzeyde çevrim içi toplantılar ve fiziksel hareketliliklerle bir araya gelerek eğitimde kapsayıcılığı artırmayı hedefledi.

Erasmus+ Programına Katkı

Şenlik, Erasmus+ programı ve projeleri kapsamında gerçekleştirilen bu gibi etkinliklerin, uluslararası eğitim hareketliliğini teşvik ettiğini ve paydaşlar arasında farkındalık yarattığını bir kez daha gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi