Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), NATO'dan kurtulmak amacıyla yurtseverleri göreve çağırdı. “Filistin halkı yalnız değildir” sloganıyla yola çıkan THTM, 15 Eylül’de İstanbul Kartal’dan başlayarak 28 Eylül’de Adana İncirlik’te sona erecek yürüyüşünün Eskişehir durağını gerçekleştirdi.

THTM heyeti, Eskişehir’de ÇYDD, KESK, MMO ve Eğitim-İş gibi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek NATO’ya ve emperyalist savaşlara karşı kampanyalarını anlattı. Yürüyüş sırasında “Katil NATO ülkemizden defol” , “NATO’ya Oyuncak olmayacağız, “Katil NATO Katil ABD “ ve “ Filistin halkı yalnız değildir” gibi sloganlar atıldı. Eskişehir halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan THTM temsilcileri, İsmet İnönü -1 Caddesi'nden Ulus Anıtı’na kadar ilerledi.

Eskişehir'de bugün hava durumu (19 Eylül 2024 Perşembe) Eskişehir'de bugün hava durumu (19 Eylül 2024 Perşembe)

BARIŞ GÜNÜNDE KAMPANYA BAŞLADI

THTM Yürütme Kurulu üyesi Burçak Özoğlu, Ulus Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, “Dördüncü günümüzdeyiz. Bu ülkenin bağımsızlıkçıları, yurtseverleri, emekçileri, aydınları ve gençleri yürüyüş yapıyor. Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi henüz çok genç bir platform. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde NATO’ya karşı kampanyamızı başlattık” dedi.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ SESİMİZİ YAYDI

Özoğlu, sanatçılarla bir araya gelerek NATO’ya karşı bir sergi oluşturduklarını belirtti. Yürüyüşlerinin İstanbul’un işgale karşı mücadelesinin simgesi olan Kartal'dan başladığını, ardından Gebze, İzmit ve Sakarya’ya gittiklerini söyledi. Yürüyüşümüz, sadece yolları aşındırmakla kalmayıp, aynı zamanda sesimizi yayarak güçlendirdi,” diyen Özoğlu, yaşanan olayların NATO karşıtı duruşlarını pekiştirdiğini vurguladı. “Diyorlar ki, NATO’dan ayrılırsak ülkenin güvenliği sarsılır. Ama bugün, nükleer silah barındıran bir ülkenin halkı güvende mi?” şeklinde bir eleştiride bulunan Özoğlu, bağımsızlık yürüyüşlerini büyütme kararlılığını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi