2024-2025 yılı eğitim öğretim dönemi 9 Eylül’de başlayacak. UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından gerçekleştirilen toplantı sonucunda yeni dönem okul servisi ücretine zam yapıldı.

Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Can Günay,  hem esnafı hem de halkı düşünerek zam talebinde bulunduklarını belirterek, yüzde 45 oranında zam yapıldığını oda binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında duyurdu. 

Günay, esnafların yüzde 45 oranında alınan zamlı tarifeden memnun olduklarını dile getirerek, “2024-2025 yılı eğitim öğretim dönemi  9 Eylül’de başlayacak.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden yeni sezonda aldığımız tarifeye göre, 0-3 kilometre 1450 lira, 0-6 kilometre 1500 lira, 0-10 kilometre 1600 lira, 0-15 kilometre 1700 lira olacak. Artı olarak 15 kilometreyi geçen her kilometrede 55 lira kilometre ücreti olacak. İlkokul ve orta okullarda rehber öğretmen bulundurmak zorunlu olacak. Rehber öğretmen ücreti ise 400 lira olacak. Öğrenci servis ücretleri gidiş ve dönüş olmak üzere toplam kilometreye göre hesaplanır. Bunların üstünde kimse fazla ücret talep edemez. Bunların altında çalışan esnaflarımız var, kenar mahallede UKOME tarifesine uyamadığımız okullarımız var. Burada da insanların gelirini giderini düşünmek bize düşüyor ama takdir edersiniz ki bizimde giderlerimiz çok ağır ve en büyük giderimiz mazot oluyor. Mazota günlük olmasa da haftalık olarak aylık olarak ister istemez zam yapılıyor. Bu zamlarda bizim belimizi büküyor. Sanayiye geldiğimiz zaman sanayi giderlerimiz de çok ağır oluyor. Tabii ki bizim de sektör olarak kazancımız sizden aldığımız ücretler oluyor bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor

S PLAKA OLMAYAN ARAÇLARA DİKKAT

Velileri, S plaka olmayan araçlara öğrenci verilmemesi konusunda uyaran Günay, “ İlkokul ve ortaokul öğrencisi taşıyan araçlarda, veliler muhakkak rehber öğretmensiz araçlara öğrencilerini teslim etmesin. Ayrıca 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, oda olarak Eskişehir’de tek tip zarf hizmetine girdik. Bütün araçlara oda olarak zarf bastırdık. UKOME tarifesine uyulması açısından ve rehberlerimizde bu konunun içinde yelek giymek zorunda. Eğer yeleksiz rehber varsa sizler veli olarak uyarınız. Araçlarda öğrencilerin emniyet kemerlerini takması için eğitim veriniz. Biliyorsunuz ki araçlar trafikte her an sorun yaşayabilir. Bizler rehber olarak ve şoför olarak öğrencilerimize uyarımızı yapıyoruz ama yine de sizde bir ebeveyn olarak öğrencinizi kemer takması için muhakkak uyarmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Volkan Kılınç