Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk tasarım odaklı fuarı olan Furnishings & Design İstanbul (FDI), 19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fuar, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) İçmimarlık Bölümü'nün katılımıyla dikkat çekti.

İleri Dönüşüm Projeleri Sergilendi

ESTÜ İçmimarlık Bölümü, KYS Mobilya ile iş birliği içerisinde üretilen atıklardan ileri dönüşüm projelerine ait ürünleri sergileyerek fuarda önemli bir yer edindi. Ayrıca, Mobilya 2 dersi çerçevesinde tasarlanan ve üretilen ürünler de ESTÜ standında yer aldı. Katılımcılar, sergilenen ürünlere yoğun ilgi gösterdi.

Eskişehir'de bir kuyumcu müşterilerini 25 milyon TL dolandırdı! Eskişehir'de bir kuyumcu müşterilerini 25 milyon TL dolandırdı!

Geri Dönüşümün Önemi Vurgulandı

Fuarın ESTÜ İçmimarlık standının açılışında konuşan Prof. Dr. Onur Ülker, geri dönüşümün önemine dikkat çekti. Ülker, “Tasarımcılar ve imalatçılar, ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi atölyelerinde üretilmiş ürünleri yakından inceleyerek geri dönüşüm kavramlarına daha iyi hâkim olacaklar” dedi.

Teşekkür Plaque İle Takdir Edildi

Fuar süresince ESTÜ’ye sunduğu katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi verildi. Bu ödül, üniversite-sanayi iş birliğinin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. ESTÜ İçmimarlık Bölümü'nün çalışmaları, hem akademik hem de sektörel alanda önemli bir etki yaratmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi