Eskişehir'in o mahallesinde can güvenliği tehlikede! Eskişehir'in o mahallesinde can güvenliği tehlikede!

Anadolu Gazetesi Muhabiri M. Anıl Aksoy'un haberine göre; Bayramlaşma programına İl Başkanı Serdar Ulucan, Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, eski Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ve partililer katıldı. İl Başkanı Ulucan, bayramların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu belirterek, “Yerel seçim sonrasında ufak tefek de olsa farklı bir şekilde algılar oluşturuldu. Ama biz 5 bin yıllık Türk tarihinin kadim töresi olarak, kuruluş ilkelerimize bağlı bir şekilde şu an millete oluşturulmaya çalışan algı üzerinde değil, Türk milletinin kabul ettiği örf, adet, anenelerine bağlı, kurucu ilkelerimizin misyonunda, önümüzdeki aydınlık günlere doğru azimle ilerliyoruz. Belki kurulduğumuz günden beri milletimize kendimizi çok anlatamadık. Seçmenimizden gerekli kazanımları, oyları alamadık ama gelecek günlerde inanıyorum ki İYİ Parti Türk milletinin geleceği olacaktır” ifadelerini kullandı.

ULUCAN’DAN AK PARTİ’YE GÖNDERME

AK Parti teşkilatının Millet Bahçesi’nde gerçekleştirdiği bayramlaşma programını eleştiren Ulucan, “Biz bazıları gibi başka yerlerden destek alarak siyaset yapmıyoruz. Biz milletimizle beraber kol kola, omuz omuza, helal rızıklarımızla siyaset yapıyoruz. Daha önce gördüğümüz gibi iktidar partisi, adı millet kendisi vakfa bağlı ama mevcut iktidar partisinin hizmetine sunulmuş bir yerde bayramlaşma gerçekleştirdiler. Bizler kutlu ocağımızda ikna edilmiş ya da farklı bir şekilde vaatlerle yanlarına çekilmiş insanlarla değil, birbirine örf, adet, töresine bağlı olarak yarınlarımıza inanmış bir şekilde gidiyoruz. Milletimiz de cidden ekonomik olarak, istihdam olarak çok zor günlerden geçiyor. Bu noktalarda da doğru hedef biziz. İnşallah yarınlarda omuz omuza daha iyi günlere geleceğiz” şeklinde konuştu.

 “TÜRKİYELİ” RÜYALARINI YAŞATMAYACAĞIZ

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer de bayramlarda birliğin, dayanışmanın önemini vurgulayarak, “Biz birilerini bu anlamda sevindirmeyeceğiz. Bunu açık ve net şekilde söyleyeyim. Dünümüz neyse bugünümüz de odur, yarınımız da aynısı olacaktır. Dün ne söylüyorsak, bugün ne yaşıyorsak yarın da aynısını söyleyeceğiz. Bunu yaparken de biz 7 yıllık bir siyaseti hareketiz ama özünde binlerce yıllık Türk töresine, Türk ülküsüne dayanmaktayız. O birilerinin gördüğü Türkiyeli rüyasını, birilerinin boğazında bırakacağız, yaşatmayacağız” açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ SİYASETE YÖN VERECEK

İYİ Parti eski Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ise partililerin bayramını kutladı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sessiz kalan İslam dünyasını eleştiren Kabukcuoğlu, “Maalesef İslam dünyası diyoruz ama bu dünya nerede belli değil. Güya 1 buçuk, 2 milyon kadar Müslüman var diyoruz ama Müslümanları korumaktan aciz. Bu yine bizlere düşüyor. Bunun için de en çok emek sarf eden, üzülen millet biziz. İnşallah diğer İslam topluluklarının başına bu tür şeyler gelmez ve Türkiye Cumhuriyeti sahip olduğu kudretle bu sorunların üstesinden tek başına gelmeye çalışır” dedi.  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Özür Özel arasındaki görüşmeleri değerlendiren Kabukcuoğlu, “Birbirileriyle misafircilik oynuyorlar. Bu konuşma arasında 10 bin lira ücret alan emekliler yok, yüzde 12 buğday zammı yok, bunun yanında toplumun yüzde 60’ının asgari ücret haline gelmesi yok. Al gülüm, ver gülüm işi götürüyorlar. İYİ Parti’ye kurulduğu yıldan bu yana daha fazla ihtiyaç var. Zaman zaman sıkıntılar geçiriyoruz ama şu var ki; bize gönül veren insanların ve Türk milletinin basiretine inanıyorum. İYİ Parti layık olduğu yere gelecek ve Türk siyasi hayatına yön verecek olan İYİ Parti’dir” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ