Eskişehir Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Akın Taymaz, yılbaşına doğru fiyatlarda artış beklediklerini belirterek, “Şu anda piyasada yeterince araç arzı var ve çeşitte var.  Fiyatlar geçen yıla göre oldukça stabil, çok fazla bir artış yok. Enflasyon oranlarına göre eğer sıfır araçlardaki artış bu şekilde sürerse ikinci el araçlarda da artış özellikle yılbaşına doğru bekleniyor” dedi.

Eskişehir polis şüphelenerek durdurdu: Araçtan tüfek çıktı! Eskişehir polis şüphelenerek durdurdu: Araçtan tüfek çıktı!

“-Piyasada regülasyon var ama finansa ulaşmak zor”

Kredi vadelerinin yükseltilmesinin ikici el otomobil piyasasında hareketliliğe yol açacağını belirten Eskişehir Galericiler Derneği Başkan Yardımcısı Akın Taymaz, “Bireysel kredilerde 12 ay vade yapılıyor bu kredilerin faiz oranları oldukça yüksek. Haliyle biz özellikle ikinci el sektöründe daha çok sabit gelirli insanlara ticaret oluşturmaktayız. Buda piyasayı yavaşlatıyor. Normalde 200 bin liralık fiyatlara ulaşılsa 24 ay, 36 ay vadeler açılsa sektörümüzde epey açılacak diye düşünüyoruz” dedi.

-“İkinci el otomobil almanın tam zamanı”

Sıfır araçla ikinci el araç arasındaki fiyat farkının şu an normalleştiğini söyleyen Taymaz, “Geçtiğimiz yıla göre kıyaslama yapacak olursak, fiyatlarda hafif artış var ama bu enflasyon farkı kadar değil, enflasyonla kıyaslarsak fiyatlar geride diyebilirim. Enflasyonla uyumlu gidersek fiyatlar artar. Şu an ikinci el otomobilin tam alınacak zamanı, fiyatlar stabil ve model  oldukça fazla. İstediğiniz  araca ulaşabilirsiniz. Şu an tüketiciler için bir avantaj, bu fırsatı değerlendirmelerini öneririm.  Sıfır araç üretimi ve satışı olmazsa ikinci el satışı olmaz. Sıfır araç arzı da var hatta otomobil dağıtıcıları kendi kampanyalarını da yapmaya başladılar. İkinci el piyasasınada  yansıyor” ifadelerini kullandı.

Galerici esnafı, Bayram Özyurt ise, “İkinci el otomobil piyasası çok yavaş, araç bol ama alan kişi yok. Yüksek faizlerden ve bankaların yeterince kredi vermemesinden dolayı işlerimiz durgun. Küçük esnaf kredi kartıyla, büyük esnaf krediyle alışveriş yaptığı için zorlanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ - EMRAH KÖSE