Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü

DEVA Partisi İl Başkanı Resul Ertürk, “Açıkçası CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce bize sürpriz oldu. Büyükşehir belediye başkan adaylığı için Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’ın ismi geçiyordu. O anlamda Ayşe Ünlüce’yi biz beklemiyorduk. Ama kadın adayların cesaretlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim yerelde ‘kadına yer ver’ diye bir kampanyamız vardı. Bu kampanyamızın kamuoyunda bir karşılık bulduğunu görüyoruz. Ünlüce'nin, Kazım Kurt’un ve Ahmet Ataç’ın adaylığının hayırlı olmasını diliyorum. Sürecin artık hızlandığını görüyorum. Bundan sonra biz de kendi adaylarımız üzerinden kampanyanızı yürüteceğiz. Yerel seçim çalışmalarımız hız kazandı. Büyükşehir için görüştüğümüz kişi ile netlik kazanmadığı için açıklayamıyorum ama merkezdeki adaylarımızdan birinin kadın aday olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarışın içinde biz de varız. Kimse bizi yabana atmasın. Dengeleri değiştireceğimizi ve çalışmalarımızın meyvesini alacağımızı düşünüyorum” dedi.

DÜRÜST BİR İNSAN

Seçimlerin zor bir süreç olduğuna dikkat çeken Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, “Açıklanan adaylar hayırlı uğurlu olsun. Seçimler zor işlerdir. Allah onlara kolaylık versin. Sonuçta CHP’nin, Parti Meclisi’nin verdiği bir karardır. Uygun görmüşler. Araştırmışlardır, hesap kitap yapmışlardır buna göre de bir karar vermişlerdir. Ayşe Hanım bizim tanıdığımız, bildiğimiz, iyiliğine şahitlik ettiğimiz bir insandır. Dürüst bir insandır. Seçildiği takdirde başarılı olacağına inancımız vardır” ifadelerini kullandı.

TEKLİFİMİZİ KABUL EDERSE DESTEKLERİZ

Türkiye’nin bütün illerinde muhalefetin başarılı olmasını istediklerini vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, “CHP’nin Eskişehir’de uzun süredir büyükşehir belediye başkan adayının belirlenmemiş olması bir zafiyet. Toplumda şöyle bir algı oluştu. Acaba CHP Eskişehir’de ne yapıyor gibi bir tavır. Aday belirlenmesinin gecikmesinin insanları biraz kararsızlığa ittiğini ve duraksamaya neden olduğunu düşünüyorum. Dün itibariyle bu ortadan kalktı. Öncelikle kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Burada bir kamuoyu anketi yapıldı mı yapılmadı mı, hangi adayla Eskişehir’de başarı edilebilir bu konuda bilgi sahibi değilim. Muhalefetin kazanmasını arzu ediyorum. Büyükşehir’de Ayşe Ünlüce’nin kazanmasını arzu ediyorum. Yarın Gelecek Partisi il başkanı ile bir araya geleceğiz. CHP’nin kazanamayacağı ilçelerden 2 tanesini bize verilmesi şartıyla, büyükşehir meclisinde de 5 meclis üyemiz olursa, CHP’yi büyükşehirde destekleriz demiştim. Sayın Hocam ile ilişkilerimiz çok iyiydi ama henüz masaya yatırmamıştık. Ayşe Ünlüce ile görüşeceğiz ve kendisine bu teklifimizi yapacağız. Teklifimiz uygun görülürse destekleriz” şeklinde konuştu.

İYİ BİR ADAY OLABİLİR

Ayşe Ünlüce’nin halk tarafından çok fazla tanınır olmadığını ifade eden Memleket Partisi İl Başkanı Zafer Yaş, “Belediye çevresinden biliniyor. Yılmaz Büyükerşen’in çok fazla faydası oldu tabii ki Eskişehir için. Çalışmalarını da herkes biliyor, tartışılmaz. Yaş haddi tabii ilerliyor. Genel Başkanımız Muharrem İnce iş birliği için çalışmalar yapıyor. Eğer ki uzlaşılan bir parti olursa beraber hareket edilebilir. Biz de takip ediyoruz, gözlemliyoruz. Bizim adaylarımız mevcut. Eğer seçime bağımsız girersek açıklamaya hazırız. Çok kısa zamanda belli olacak. Bir hafta içinde belli olur. Parti çizgimiz, Atatürkçülüğümüz, bizim partimizin olmazsa olmazlarını herkes biliyor. Ayşe Ünlüce, Yılmaz Büyükerşen gibi bir ismin alternatifi olarak konulduğuna göre iyi bir aday olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: BERİVAN HALİS