Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlara bilgi verdi.

1.635 Vatandaş Yüz Yüze Bilgilendirildi

26 Eylül ile 3 Ekim 2024 tarihleri arasında yürütülen bilgilendirme çalışmaları kapsamında bin 635 vatandaş yüz yüze bilgilendirildi. Ekipler, özellikle dolandırıcılık ve hırsızlık gibi yaygın suçlara karşı alınabilecek basit güvenlik tedbirlerini vatandaşlarla paylaştı.

Üniversitelere 100 Afiş Gönderildi

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir'de bulunan üniversitelerle de iş birliği yaparak, bu kurumlara 100 adet bilgilendirme afişi gönderdi. Üniversitelerde öğrencilere yönelik olarak hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalığı artırmayı hedefleyen bu çalışma, güvenlik konusundaki önlemlerin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu Eskişehir Türk Ocağı'nda "E-Hayat ve Yapay Zekâ" konuşuldu

675 Broşür Dağıtıldı

Yapılan bilgilendirme faaliyetlerinde, 675 adet broşür vatandaşlara dağıtıldı. Broşürlerde, "Hırsızlık Olaylarına Karşı Basit Güvenlik Tedbirleri" ve "Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Basit Güvenlik Tedbirleri" başlıklı bilgilendirme metinleri yer aldı. Bu broşürler, günlük yaşamda alınabilecek basit önlemlerle vatandaşların bu tür suçlardan korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi