Denetim sırasında, kaskını kolunda taşıyan bir motosiklet sürücüsü, polis ekipleri tarafından “Hoş geldin” şeklinde karşılandıktan sonra hakkında işlem yapıldı.

Eskişehirspor'un hazırlık maçlarında son rakibi... Eskişehirspor'un hazırlık maçlarında son rakibi...

Denetimlerde 27 Araç Kontrol Edildi

Dün saat 15.00'te Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik bir denetim gerçekleştirildi. Denetim kapsamında yoldan geçen toplam 27 araç durdurularak sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadıkları kontrol edildi. Eksik belgeleri bulunan veya kask takmayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca cezalar uygulandı. Ayrıca, durdurulan motosiklet sürücüleri trafik polisleri tarafından trafik güvenliği ve kask kullanımı hakkında bilgilendirildi.

“Hiç Tolerans Tanımadılar”

Denetimlerde ceza kesilen motosiklet sürücülerinden Kemal Erkaya, yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı:
“Aynalarımı açmadığımdan dolayı ceza yedim. Az önce evden çıkmıştım. Aracı garaja sokarken aynaları kapatarak sokuyorum ama hiç tolerans tanımadılar. Motosiklet kullananların çevirmelerde kaçışları yok. Her şeyleri tam bir şekilde sürsünler. Affı olmuyor, emin olun her türlü bulunuyor. Ben aynadan ceza yemezsem muhtemelen plakadan yiyeceğim ama zaten sabit. Motosiklet kazası ağır oluyor. Ekipman kullanmak şart, yani benim yaptığımı yapmamak lazım.”

Eskişehir’de yapılan bu denetimlerin, motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymalarını teşvik etmek ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi