Esentepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli şahıs ile Narkotik ekipleri arasında arbede yaşandı. Olayda bir polis memuru silahla vurularak ağır yaralandı.
Tepebaşı İlçesine bağlı Esentepe Mahallesi Eğitimciler Caddesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceden belirlenen bir adrese 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan M.H’nin (36) yakalanması amacıyla operasyon düzenledi.

POLİS MEMURU YARALANDI

Operasyonda kovalamaca sonucunda yakalanan polis memuru H.K. ile (45) M.H. arasında arbede yaşandı. Çıkan olayda polis memuru H.K. silahla kasık bölgesinden yaralandı. İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar’ın talimatı üzerine kent genelinde görevli tüm personeller olay yerine sevk edildi. Olayın ardından etkisiz hale getirilen şüpheli M.H. ekipler tarafından gözaltına alındı. Yaralanan polis memuru H.K. olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar da bölgeye gelerek incelemeleri yerinde takip etti. Polis ekiplerinin, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eskişehir'de polisin şüphesi doğru çıktı: Bir gözaltı! Eskişehir'de polisin şüphesi doğru çıktı: Bir gözaltı!

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nün ‘uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama’ suçundan aranan ve 10 yıl 3 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edilen M.H’yi yakalamak için ikametinde gerekli güvenlik tedbirleri alınarak çalışma başlatıldığı, firari hükümlünün muhafaza altına alınarak doktor raporu için ekip aracına bindirilip, hastaneye götürüldüğü sırada kaçmaya çalıştığı bildirildi. M.H’nin görevli memurlara mukavemet ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Şüpheli şahıs ve polis memurlarımız arasında çıkan arbede sonucunda polis memuru H.K. kendi silahıyla sol diz üstünden yaralanmıştır. Yaralı personelin tedavisi hastanede devam etmektedir. Şüpheli hakkında kesinleşmiş cezası ve ‘görevini yaptırmamak için direnme (mukavemet)’ ve ‘taksirle yaralama’ suçundan adli işlem başlatılmıştır. Şehrimizin huzuru için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE