Odunpazarı ESOK Rally yarışları için geri sayıma geçildi. 13 Eylül Cuma günü saat 14.00’te start seremonisi verilecek olan yarışlar için dün Nova Vista Otel’de lansman düzenlendi. Lansmanda açılış konuşmasını yapan TOSFED Eskişehir İl Temsilcisi Nevzat Aslan, yarışlar hakkında bilgiler verdi. Aslan, “Öncelikle bizleri kırmayarak her zaman yanımızda olan Eskişehir basınına teşekkür ediyorum. Rallimiz bu hafta Eskişehir bölgesinde gerçekleşecektir. Yarışımız cuma günü Odunpazarı Evleri Meydanı’nda açılış seremonisi ile başlayacak. Bu başlangıçtan sonra Kent Ormanı bölgesinde 8 buçuk kilometrelik bir etabımız var. Tüm Eskişehirlileri şimdiden davet ediyorum” dedi.

Eskişehir'de U14 Ligi’nde gözler ikinci haftaya çevrildi Eskişehir'de U14 Ligi’nde gözler ikinci haftaya çevrildi

Üç gün sürecek

Aslan, “Şu ana kadar kayıtlı 70 aracımız bulunuyor. Bu süreçte bizim yanımıza olan Eskişehir Valiliği’ne, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye, Tepebaşı Belediyemize çok teşekkür ederim. Yarışımızın adından da belli olduğu üzere Odunpazarı Belediyesi ve Ticaret Odası’na tüm spor camiası adına teşekkür ederim. Yarışlarımız 3 gün sürecek. Cumartesi günü 3, pazar günü ise 2 etabımız olacak. Yarışların sonunda derece yapan sporcularımız Espark önünde yapılacak olan ödül töreni ile ödüllendirilecek” ifadelerini kullandı.

İzleyicilerin dikkatine

“Yarışları izlemek isteyenler nasıl izleyebilir?” sorusu üzerine Nevzat Aslan, “ESOK Rally’nin web sitesinde seyirci seyir defterimiz mevcut. İzleyecekleri bütün konumlar start ve stop noktaları QR kodlar ile işaretlenmiş durumda. Etapların ne zaman başlayacağını belirten zaman çizelgeleri de mevcut. En basit ulaşabilecekleri ve bizlerin tavsiye ettiği etap, Kent Ormanı etabı. Hem şehre çok yakın hem de izlemesi zevkli” derken yarışlarda Eskişehirli sporcuların da olduğunu belirtti. Aslan, “Eskişehir için yarışan 2 aracımız da bulunuyor. 1 tanesi Eskişehir Gençler Türkiye Şampiyonu olan Buğra Banaz ve Onur Ağızkalı. Diğeri de Evren Olcay ve Yener Kaya arkadaşlarımız” dedi.

Avrupa’ya aday gösterildi

“Eskişehir’i destekleyen sporcular da var” diyen Aslan, “Eskişehir’de yaşamayıp fakat ESOK’a üye olan ve bize destek olan sporcularımız da var. Yarışlarımız hakkında en önemli nokta ise güvenlik konusu. Türkiye’nin birçok ilinden sporcularımız yarışmak için gelecek. Biz bu yarışları 14 senedir düzenliyoruz. Bu süreçte de biz Eskişehir’e hem spor hem de turizm elçiliği yapıyoruz. Öte yandan organizasyonumuz 2023 yılında Türkiye Ralli Federasyonu tarafından yılın en iyi organizasyonu seçilmişti. Şimdi ise Avrupa Ralli yarışlarına da aday gösterildi. Hedefimiz, düzenlediğimiz bu yarışları uluslararası bir boyuta taşımak” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi