Etkinlikte sanatın çeşitli dallarında yapılan çalışmalar, şairlerin şiir okumaları ve sergiler büyük ilgi gördü. Başkan Ahmet Ataç, etkinliklerin kapanışında yaptığı konuşmada, belediyenin sanat alanında Türkiye'de öne çıkan kurumlardan biri olduğunu vurguladı.

Sanat Tepebaşı'nda” Etkinliği Sona Erdi

  1. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 13. Uluslararası Sanat Çalıştayı ve Pişmiş Toprak Sempozyumu Sergisi’ni içeren "Sanat Tepebaşı'nda" etkinliği, dört gün süren dolu dolu programların ardından sona erdi. Etkinliklerin son gününe, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Yıldızhan, belediye meclis üyeleri, şairler ve vatandaşlar katıldı.

Ressam Şairler Sergisi İle Başladı

Son gün Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen etkinlik, Ressam Şairler Sergisi’nin açılışı ile başladı. Sergi sonrasında konuk şairler sahne alarak eserlerini okudu. Şairler arasında Engin Turgut, Turgay Kantürk, Hasan Erkek, Hicran Aslan gibi isimler yer aldı. Ayrıca Haydar Ergülen, Rahmi Emeç ve Erol Büyükmeriç de etkinlikte şiirlerini seslendirdi.

Başkan Ataç: “Sanatta Türkiye’nin En İyilerinden Biriyiz”

Kapanış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sanatta Türkiye’de önde gelen belediyelerden biri olduklarını belirtti. Ataç, “Tepebaşı son 25 yılda büyük bir gelişim gösterdi. Sanat ve kültür alanında yaptığımız çalışmalar, ulusal ve uluslararası düzeyde takdir topluyor. Özellikle Pişmiş Toprak Sempozyumu'nu 'bizim düğünümüz' olarak görüyorum. Sanatçılarımız burada unutulmaz deneyimler yaşıyor ve bu sayede kentimiz, sanatın iyileştirici gücüyle daha da zenginleşiyor” dedi.

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Çınar'dan ADD'ye ziyaret CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Çınar'dan ADD'ye ziyaret

Bilgehan Uzuner: “Tepebaşı Sanatın Bayrağını Taşıyor”

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Direktörü Prof. Bilgehan Uzuner, Tepebaşı’nın sanatta farklı bir noktada olduğunu vurguladı. Uzuner, “Bu şehir özgün sanat yapıtları ile öne çıkıyor. 25 yıldır gerçek sanatçılar buraya davet ediliyor ve Tepebaşı böylece bir sanat birikimi kazandı. Ahmet Ataç’ın liderliğinde bu başarıların devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Haydar Ergülen: “Deneyim Kazandık”

Uluslararası Şiir Buluşması Direktörü Haydar Ergülen, 12 yıldır düzenlenen etkinliğin büyük bir birikime sahip olduğunu belirtti. Ergülen, “12 yılda hem biz hem de etkinliklerimiz pişti. Gelecek yıllarda daha tematik festivaller düzenlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Sanatçılara Teşekkür Plaketleri Takdim Edildi

Törenin sonunda Başkan Ahmet Ataç, etkinliklerde yer alan sanatçılara Tepebaşı Belediyesi Geri Dönüşüm Atölyesi’nde hazırlanan plaketleri sundu. Sanatçılar da Ataç’a sanata verdiği değer ve destekten dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Haber Merkezi