Orkestra şefi Gürer Aykal yönetiminde gerçekleşen konserde, çellist Hatice Nisa Sarı solist olarak sahne aldı ve yoğun ilgiyle karşılandı.

Pinhâni, Eskişehir’de bir neslin duygularına ses oluyor Pinhâni, Eskişehir’de bir neslin duygularına ses oluyor

MOZAİK HARMONİ: MOZART VE HAYDN

Konser, W.A. Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü” eseriyle başladı. Ardından, F.J. Haydn’ın 1 numaralı Do Majör Viyolonsel Konçertosu ile devam eden performans, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Yoğun alkışlar üzerine sahneye geri dönen çellist Hatice Nisa Sarı, Ahmet Adnan Saygun’un “Solo Viyolonsel için Partita” eserinin 4. bölümünü seslendirerek bis yaptı.

TCHAIKOVSKY İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

Konserin ikinci bölümünde, P.I. Tchaikovsky’nin 5. Senfonisi dört bölüm halinde icra edildi. Orkestra şefi Gürer Aykal yönetimindeki EBB Senfoni Orkestrası, performanslarıyla sanatseverlerin beğenisini kazandı.

KATILIMCILARDAN TAM DESTEK

Konserin sonunda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hale Kargın, orkestra şefi Gürer Aykal’a sanatseverler adına bir plaket takdim etti. Geceye Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Tuğgeneral Ahmet Seyfi Selçuk ve gazeteci yazar Nebil Özgentürk gibi önemli isimler katıldı. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, sahne önünde ve arkasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu konserlerin Eskişehir’in kültürel hayatına önemli katkılar sağladığını vurguladı.

SANAT DOLU ANLAR

Sanat dolu gece, teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi. Eskişehir, bu unutulmaz konserle bir kez daha sanatı ve müziği kutladı.

Kaynak: Haber Merkezi