1. Amatör Küme’de ise 17 takım 2 grup halinde Süper’e çıkma yarışı verecek. Süper ve 1. Amatör’de fikstür çekimleri çarşamba akşamı gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kırmızı Salon’da yapıldı. Fikstür çekimine Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (EASKF) Sadri Atam, Futbol İl Temsilcisi Ethem Üzer, EASKF yöneticileri, taban birlikleri ile kulüp temsilcileri katıldı. Toplantıda Başkan Sadri Atam kulüp yöneticilerine yeni sezon ile ilgili bilgiler verdi.

Bu sene Play-Off yok

Süper Amatör Küme’de 2024-2025 sezonunda 13 takım çift devreli lig usulü mücadele edecek. Ligde Play-Off olmayacak. Ligde yeni sezon 5-6 Ekim'de oynayacak olan maçlar ile başlayacak. Süper Amatör’de sezonu birinci sırada bitirecek takım şampiyon olacak. Son 3 takım ise 1. Amatör Küme’ye düşecek. Osmangazi Üniversitesi, Çiftelerspor ve Beylikova Belediyespor ligden çekildiği için yer almayacak.

Üç takım vize alacak

1. Amatör Küme’nin 2024-2025 sezonunda 17 takımın mücadele edecek. Ligde 2 grup bulunuyor. Normal sezon sonunda gruplarını zirvede bitirecek olan 2 ekip şampiyon olarak Süper Amatör’e yükselecek. 2. ve 3. olacak takımlar Play-Off oynayacak ve 4 takımdan biri daha Süper Amatör biletini alacak. 28-29 Eylül'de başlayacak olan ligde gruplarında son iki sırayı alan takımlar ise 2. Amatör Küme’ye düşecek. 

Süper Amatör Küme

1. Hafta Programı

Bozanspor-Gençlergücü

Melekler yine kıl payı kaybetti Melekler yine kıl payı kaybetti

Adanırspor-Çukurhisarspor

Sivrihisarspor-Demirspor

Sağlıkspor- Alpagut Sümerspor

Kırka Boraksspor-Artıspor

Yunusemrespor-Vişnelikspor

Seyitgazispor-BAY

1.Amatör Küme A Grubu

1. Hafta Programı

Yenikentspor-Batıkentspor

Oklubalıspor-Işıkspor

Ünv. Evlerispor-Tunaspor

Emekspor-Şekerspor

Tepebaşı Kolejspor-BAY

1.Amatör Küme B Grubu

1. Hafta Programı

Büyükderespor-DSİ Bentspor

Birlikspor-Baranselspor

Kırkaspor-Gökmeydanspor

Harb İşspor-71 Evlerspor

Kaynak: Haber Merkezi