Eskişehir'de anne ve anne adaylarına özel festival Eskişehir'de anne ve anne adaylarına özel festival

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, daha önce yaptığı açıklamada Karabayır mevkiinde yapılan ‘kaçak villalara’ dikkat çekmişti. Hazine arazisindeki kaçak yapılara karşı gerekli müdahaleyi yapmalarına rağmen mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyleyen Başkan Kurt, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etmişti.
Eskişehir’de Odunpazarı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Karabayır mevkiinde yaklaşık 8 dönüm hazine arazisine ruhsatsız olarak inşa edilen 3 ayrı lüks konut belediye ekiplerince ilgili kanun gereği mühürlenmişti. 
2021 yılının Ekim ayından bu yana kaçak olarak inşa edilen 3 ayrı villa sahibi hakkında Odunpazarı Belediyesi tarafından kaçak yapı zaptı tutularak, söz konusu inşaat sahipleri hakkında ‘mühür fekki’ suçundan suç duyurusunda bulunulmuştu.
Odunpazarı Belediyesi ekipleri yaptıkları denetim ve kontrollerde lüks konutlardan birinin sahibi tarafından yıkıldığını belirledi. Kaçak olarak hazine arazisi üzerine inşa edilen diğer iki konutun ise yasal işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Bülten