Eskişehir’de, boşanma aşamasındaki eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla yeğenini öldüren Nurullah Kalay, indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, eşinin yaşadığı Bursa’ya giderken yakalanmıştı.

Eskişehir'de çimento arabası yolu kapattı Eskişehir'de çimento arabası yolu kapattı

Cinayet Olayı ve Gözaltı Süreci

Diyarbakır’da yaşayan ve eşiyle boşanma aşamasında olan Nurullah Kalay, 10 Ağustos 2022 gecesi Eskişehir’de öğrenci olan yeğeni Heybettullah Kalay’ı, eşi Ebru Kalay ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından Bursa’ya doğru kaçan Kalay, güvenlik güçleri tarafından yakalanarak Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada tamamlanan işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Nurullah Kalay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karar Duruşması ve Sanığın Savunması

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanık Nurullah Kalay "kasten öldürme", "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından yargılandı. Duruşmada maktul Heybetullah Kalay’ın babası ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Sanık Kalay, son savunmasında pişman olduğunu belirterek, “Gerçekten çok pişmanım ve üzgünüm. Keşke küfür edip kaçmasaydı da bunlar yaşanmasaydı” ifadelerini kullandı.

Müebbet Hapis Cezası ve Diğer Kararlar

Mahkeme heyeti, Nurullah Kalay’a yeğeni Heybetullah Kalay’a karşı işlediği “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanığın, Bursa’da yaşayan eşi Ebru Kalay’a yönelik “eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ise eylemin hazırlık aşamasında kaldığı gerekçesiyle beraat kararı verildi. Ayrıca, “ruhsatsız silah taşıma” suçundan da sanığa 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Aile ve Avukatların Tepkileri

Kararın ardından mahkeme salonunda kısa süreli bir sessizlik yaşandı. Heybetullah Kalay’ın ailesi ve avukatları, kararı temyize götürme kararı aldı.

Kaynak: Haber Merkezi