Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Eskişehir'de çocukların gelişimine katkı sunmayı amaçlayan Tepebaşı Belediyesi, bu alandaki projeleriyle beğeni toplamaya devam ediyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için açılan erken çocukluk eğitim merkezleri, kentin farklı bölgelerinde hizmet veriyor. İsmail Hakkı Tonguç, Aşağı Söğütönü, Yarbay Hüseyin Vecihi, Sabiha Gökçen, Hüsniye-Recep Uçkan ve Canan Şükran Şeker isimli merkezler, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun olarak, çocukların gelişim alanlarını destekleyen eğitim anlayışıyla 237 çocuğa kapılarını açacak.

Beş merkezde 36-57 ay arası, bir merkezde ise 58-68 ay arası çocuklar eğitim alacak. Çocukların gelişimlerini en iyi şekilde desteklemek amacıyla donanımlı iç mekanlara sahip olan bu merkezler, ailelerden de yoğun ilgi görüyor. Yeni dönemi sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler ve veliler, bu hizmetten memnuniyetlerini dile getiriyor.

Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım Eskişehir'de ilkokul öğrencileriyle yeşil ulaşım

Başkan Ataç: "Onlar Bizim Geleceğimiz"

Erken çocukluk eğitim merkezleri hakkında açıklama yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, projelerinin kısa sürede büyük ilgi gördüğünü belirterek, şunları söyledi: “Merkezlerimizde görev yapan okul öncesi öğretmenlerimiz, çocuklarımıza Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği standartlara uygun eğitim veriyor. Eskişehirliler bu merkezlerimizi çok sevdi ve yoğun başvurular aldık. Bu sebeple kayıtlar noter huzurunda kura yöntemiyle yapıldı. Yeni döneme 237 yavrumuzla başlıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz ve onların gelişimlerine katkı sunmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle merkezlerimizin sayısını artırdık. 2024-2025 dönemi için tüm çocuklarımıza ve eğitimcilerimize başarılar diliyorum. Çocuklarımıza parlak bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Tepebaşı Belediyesi’nin erken çocukluk eğitim merkezleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 numaralı telefonu arayarak bilgi edinebiliyor.

Muhabir: Ali Çalık