Eskişehir'de sabah saatlerinde, Şirintepe Mahallesi Örme Sokak ve Paşasoylu Sokağın kesişiminde yolun yenilenmesi ve geneişletilmesine rağmen minibüs ile kamyonetin çapmışması sonucu meydana gelen kazada maddi hasar oluşurken bir vatandaş duruma tepki gösterdi.

Eskişehirlilerin talebi sonunda karşılandı: Gece çalışmalar başladı! Eskişehirlilerin talebi sonunda karşılandı: Gece çalışmalar başladı!

Yolun yenilenip genişletilmesi sonrası ilk kazanın gerçekleştiğini, yol genişletildiği için insanların daha hızlı gittiğini bu sebeple yetkililerin önlem alması gerektiğini belirten Mehmet Ömürlü; "Büyükşehir belediyemiz koskoca havaalanı gibi yol yaptı buna rağmen sürücüler kaza yapmayı başardı. Bu koskoca yolda hala kaza yapılabiliyorsa bu sadece dikkatsizlik sonucu değil, kendi kurallarıyla trafikte gitmelerinden kaynaklanıyor. Herkes kendi kurallarıyla hız yapıyor. Yol genişledi diye sürücüler hız yaparak hem kendisinin, hem diğer sürücülerin, hem de karşıya geçmek isteyen yayaların canlarını, mallarını tehlikeye atıyor. Yol genişledi diye ralli yapıyorlar. Hız limiti diye bir şey yok ne var ne yok basıyorlar. Sonuç ortada şimdi büyükşehir belediyemizden ekipler orada çalışırken burada bulunan iki kavşak var, biri Söğütçü Sokak ve Örme Sokak kavşağı diğeride az ilerisinde bulunan bugün kaza olan Örme sokak ve Paşasoylu Sokak kavşağı bu iki kavşağın düzenlemesi yapılmalı. Görünen o ki bu ilk ve son kaza olmayacak. Büyükşehir belediyemiz bu sözümü ve önerimi ölümlü kaza olmadan dikkate almalı. Bu sefer bari kulaklarını, gözlerini kapatmasın. İki kavşakta düzenleme olması gerekiyor. Sürücüler çok hızlı gidiyor. Başka kazalar görmek istemiyoruz. Bu kazalarda ölmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan